Educació pagarà entre 350 i 78 euros per ´la dedicació lectiva especial´0

646 17/07/2009, 07:39       #Interins i substituts,

El Departament d'Educació va posar ahir el preu definitiu a l'ampliació voluntària de la jornada lectiva dels docents -quatre hores setmanals més a Primària i tres a Secundària- als centres públics. La remuneració econòmica anirà en funció del tipus de centre (d'infantil i Primària o Secundària, Batxillerat i formació professional) i el grau de responsabilitat de les coordinacions. D'aquesta manera es retribuiran mensualment entre 78, 180, 300 o 350 euros.

Davant la situació de crisi econòmica, el departament va proposar aquesta mesura oberta a tots els centres de Catalunya, però l'oposició sindical i l'opinió dels directors de centres va provocar que la proposta es congelés i, després, es rellancés només per als centres amb plans d'autonomia, tal com informava l'edició del 21 de maig al Diari de Girona. Finalment, a partir del curs vinent l'ampliació de jornada serà també aplicable als centres en supòsits com ara l'assignació d'un docent a mitja jornada en un centre i també del professorat major de 55 anys -que gaudeix de reducció de jornada i la plaça del qual cal substituir-la parcialment-. També es permetrà cobrir totes les substitucions de jornades inferiors a l'ordinària. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir l'acord d'aquesta "dedicació lectiva setmanal especial" i apuntava que la direcció del centre podrà assignar un màxim de tres professors. Aquests professors faran un màxim de 27 hores lectives a Primària i 21 a Secundària, i percebran un complement mensual extra de 300 i 330 euros, respectivament. Precisament, aquest mes el departament va aprovar una reducció de jornada dels interins i substituts perquè aquesta sigui equivalent a la jornada la qual substitueixen, passant de mitja jornada a un terç. Una altra de les mesures anticrisi d'Educació és oferir des de 78 i fins a 350 euros més al mes als professors que assumeixin voluntàriament responsabilitats específiques de coordinació. Es tracta d'una fórmula que incrementarà les hores de contacte efectiu del professorat amb els alumnes i que el Govern garanteix que no suposarà una reducció de les hores dedicades a la coordinació.

Relacionat

ACORD GOV/112/2009, de 30 de juny, de creació dels complements retributius per responsabilitats específiques de coordinació i per dedicació lectiva especial com a components del complement específic docent.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal