Els alumnes de la pública obtenen millors notes0

397 20/07/2009, 09:04   

Els alumnes de centres públics de Catalunya obtenen qualificacions més altes que els estudiants de centres concertats.

Ho afirma el document de La Caixa 'Factors determinants del rendiment educatiu: el cas de Catalunya', recollit per Europa Press.

Aquest document defensa que els estudiants de la pública, en igualtat de condicions, obtenen millors notes en coneixement global, llengua catalana i actitud escolar que els de centres concertats.

Segons l'autora de l'estudi, Maria Gutiérrez-Domènech, aquest fet podria ser a causa que els centres públics tendeixen a puntuar per sobre dels centres privats.

Apunta que es posa en relleu la importància d'organitzar exàmens externs per calibrar el nivell de l'aprenentatge dels joves, ja que aquesta afirmació contravé les conclusions d'estudis com l'Informe PISA de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i fins i tot informes de la Conselleria d'Educació de la Generalitat.

Tot i això, l'estudi manté que existeix una relació positiva entre la renda familiar i el desenvolupament dels estudiants. De fet, l'educació dels pares és un factor essencial en el procés d'aprenentatge dels alumnes, més que el nivell d'ingressos o la situació laboral dels pares.

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS, BONES

L'estudi també ha posat de manifest que dedicar una hora addicional a l'aprenentatge d'idiomes, informàtica i música augmenta de manera significativa el coneixement global, llengua catalana i actitud escolar.

Alhora, conclou que una hora extra en activitats esportives i a la lectura tendeix a incrementar l'aprenentatge dels alumnes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal