DOGC núm. 5435. Funcions de la direcció de les zones educatives0

712 04/08/2009, 09:22       #DOGC,

RESOLUCIÓ EDU/2229/2009, de 28 de juliol, per la qual es modifica la Resolució EDU/3071/2008, de 3 d'octubre, s'estableixen les funcions de la direcció de les zones educatives i se'n creen de noves. (Pàg. 61775)

La Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, assenyala, a l'article 176, que el Departament d'Educació, en el marc de les àrees territorials i sota la seva direcció i coordinació, delimita zones educatives atenent criteris de proximitat i coresponsabilitat. Les zones educatives constitueixen unitats de programació de l'oferta educativa a les quals es poden atribuir funcions de coordinació de les actuacions en el sistema educatiu i dels recursos humans i econòmics que les administracions hi aportin.

La Llei 12/2009 permet avançar en la definició de les zones educatives, la creació de noves zones i la concreció de les funcions de la seva direcció i coordinació.

El Departament d'Educació, mitjançant la Resolució EDU/3071/2008, de 3 d'octubre, al llarg de curs 2008/09 va establir amb caràcter experimental un pla pilot de dotze zones educatives a tot Catalunya amb l'objectiu prioritari de millorar els resultats educatius i la cohesió social. La naturalesa del projecte va aconsellar dur a terme aquesta experimentació en zones de tipologia diversa. Per aquest motiu es van definir zones que coincideixen amb un sol municipi, zones comarcals, zones situades en àrees fonamentalment urbanes i zones situades en entorns rurals.

La valoració positiva del pla pilot realitzat fins ara afavoreix l'extensió de l'experiència a altres zones per tal d'afavorir l'assoliment dels objectius estratègics del Departament d'Educació. Tanmateix, s'ha posat de manifest la necessitat de precisar millor les funcions de les direccions de les zones educatives i agilitar alguns processos.

Aquesta Resolució modifica la Resolució EDU/3071/2008, de 3 d'octubre, estableix les funcions del director o la directora de les zones educatives, com a responsable de la coordinació de zona, i delimita noves zones.

En conseqüència, i d'acord amb les facultats que em corresponen en l'aplicació de l'article 12.b) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

DOGC núm. 5435


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal