França tancarà les escoles si hi ha contagi massiu de grip A 0

306 13/08/2009, 12:35   

Brussel·les indica que cada país decidirà com farà la tornada al col·legi

França està disposada a tancar les escoles «en cas d’una pandèmia total [de grip A], si les circumstàncies ho exigeixen», segons va declarar el ministre d’Educació, Luc Chatel, en una entrevista publicada ahir pel diari Le Figaro. Davant la possibilitat que s’adopti aquesta mesura dràstica, el ministeri ha preparat «un pla de continuïtat pedagògica» que preveu la difusió de programes formatius a través de la cadena de televisió France 5, de Radio France i d’internet.

Chatel va manifestar que el Govern francès ha de tenir capacitat de resposta davant una possible pandèmia: «No s’ha de minimitzar ni dramatitzar. Es tracta de no abaixar la guàrdia». En cas que el contagi es limiti a determinats centres, la decisió sobre un eventual tancament correspondrà a les autoritats locals, en col·laboració amb els representants del ministeri i la direcció dels col·legis. Arran d’aquestes declaracions, la Comissió Europea va recordar que competeix a cada país determinar «les condicions» de l’inici del curs escolar. El portaveu de l’Executiu comunitari, Dennis Abbott, va descartar que aquest organisme formuli unes directrius comunes. No obstant, la comissària de Salut, Androulla Vassiliou, s’ha compromès a proposar al setembre una sèrie d’accions prioritàries per frenar l’avanç de la grip A en el conjunt de la Unió Europea.

PETICIÓ D’INDEMNITZACIÓ / Als Estats Units, la viuda del subdirector d’una escola pública que es va convertir en el primer mort a causa del virus A/H1N1 a Nova York prepara una demanda de 40 milions de dòlars (uns 28 milions d’euros) contra la ciutat, al considerar que no es va advertir el seu marit del perill de contagi a què estava exposat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal