Sanitat no descarta que es puguin tancar col·legis si la pandèmia de la grip A s'aguditza0

498 17/08/2009, 12:48       #Salut laboral,

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha assegurat aquest matí, en declaracions a la Cadena Ser recollides per EL PERIÓDICO, que Espanya està preparada per a la grip A. Així mateix, ha afirmat que no es descarta que es produeixin "tancaments puntuals" de col·legis si la pandèmia s'aguditza.

"Estem oberts al fet que, en cas de registrar-se un índex molt alt de contagis, es prenguin algunes mesures recomanades per les autoritats sanitàries internacionals com poden ser els tancaments de col·legis", ha dit.

Jiménez considera que els ciutadans no han de canviar els hàbits. "En tot moment, les decisions s'han pres seguint les recomanacions de l'OMS i la Unió Europea, que de moment ens diuen que no és necessari alterar la vida quotidiana", ha assegurat.

"Estem prenent totes les mesures possibles per controlar el contagi i per tenir la capacitat de reacció des dels serveis sanitaris perquè el contagi no tingui una incidència gaire forta entre la població", ha dit Jiménez.

Índex inferior al d'altres països

"Estem fent tot el que es pot fer, des de la planificació als centres de treball fins a l'acumulació de reserves d'antivírics i, sobretot, tenir els serveis sanitaris a punt en cas que es produeixi un contagi ampli i massiu", ha explicat.

Trinidad Jiménez ha informat que a Espanya s'està registrant una taxa de 33 persones infectades per cada 100.000 habitants, un índex inferior al d'altres països, com ara el Regne Unit, França i Bèlgica.

Perfil de risc

En relació amb les 11 morts que s'han produït a Espanya pel virus AH1N1, Jiménez ha confirmat que els pacients presentaven un quadro de patologies prèvies en 10 casos.

A més, tot i que sembla que la nova grip afecta, sobretot, als nois joves, la responsable de Sanitat ha insistit que no es pot establir un perfil de risc a partir de contagis aïllats. "Hem traslladat totes les nostres dades a l'Organització Mundial de la Salut perquè ens en faci una anàlisi global", ha comentat.

Calendari únic

Trinidad Jiménez ha explicat que "la Comissió de Salut Pública ha decidit establir la vacunació per a la grip estacional entre la segona quinzena de setembre i la primera setmana d'octubre".

De cara a la pròxima tardor, el ministeri i les conselleries de les diferents comunitats autònomes estudien adoptar "un calendari de vacunes únic" per a tot Espanya, "que no només inclogui la vacunació contra la grip A, sinó també la de la grip estacional".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal