Seixanta escoles públiques aplicaran el curs vinent l'uniforme escolar 0

444 21/08/2009, 20:20   

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha anunciat, que 60 centres públics valencians aplicaran voluntàriament, per al proper curs, el programa experimental de l'uniforme escolar, perquè en opinió del responsable del departament, aquesta mesura «ha tingut molt bona acollida per part de les famílies i professorat» dels 13 centres i 5.000 alumnes participants el curs passat.

Per al conseller, es tracta d'un programa que conté molts avantatges i assegura que els experts aconsellen la seua ampliació i, és per això que, ha estat augmentada la partida de dotació econòmica, amb una inversió de 250.000 euros, per tal de cobrir part de l'adquisició dels esmentats uniformes.

L'adopció d'aquesta mesura beneficiarà, —sempre segons el màxim responsable de la conselleria— a uns 18.000 alumnes d'aquests 60 centres públics previstos, dels quals, 16 pertanyen a la demarcació d'Alacant, 31 a la de València i 13 escoles públiques l'adoptaran a la demarcació de Castelló.

La inversió prevista per la Conselleria, revertirà en cada alumne matriculat al centre que participe en aquesta experiència, en 20 euros, si ho són per primera vegada, i en 10 euros, si es tracta d'alumnat que el curs passat ja havia està inclòs en aquesta experiència. Aquesta quantitat és la resultant de l'estimació del 25% del preu mitjà de l'uniforme, de tots els centres que hi participen.

De les dades recollides dels centres participants durant el curs passat, s'hi desprèn que el nivell d'acceptació ha estat més que positiu i és per això que Font de Mora manifesta que s'ha donat una imatge positiva de l'escola pública i ha augmentat la seua consideració per part de la societat en general. Per als experts d ela Conselleria que han analitzat aquest fet, l'existència de l'uniforme ha minvat alguns problemes relacionats amb l'economia familiar i les desigualtats socials, ha millorat la convivència i el clima escolar , les relacions paternofilials, ha evitat conflictes relacionats amb la vestimenta i ha facilitat la vigilància i la protecció de l'alumnat als centres i en les activitats extraescolars. També ha estat valorat el fet que l'alumnat ha augmentat el sentit de pertinença al centre i això fa que es visualitze el projecte educatiu.

Amb aquesta experiència, el País Valencià serà el territori peninsular en què més centres participen. A Madrid hi ha actualment 30 centres amb uniforme implantat, mentre a Castella-Lleó, Astúries i La Rioja encara estan estudiant implantar projectes similars a les escoles públiques.

Sindicats i pares en contra

No tot pinta del color de rosa que ho mostra el conseller Font de Mora i els seus equips d'experts de la Conselleria. Tant la Confederació d'Associacions de Pares d'Alumnes, com el Sindicat majoritari de 'ensenyament —l'STEPV— han manifestat en diverses ocasions la seua oposició a aquesta proposta, la finalitat última de la qual, la veuen en una clara i descarada subvenció dels uniformes de tots els centres concertats, autèntic substrat de vots del partit que li fa de suport al govern del president Camps. Però a més d'això, el conjunt de sindicats de classe que incideixen sobre el professorat valencià asseguren que amb l'uniforme hi ha un rerefons d'adoctrinament, de concepte de disciplina i de concepció del fet educatiu que no millorarà mentre no s'hi adrecen més mitjans personals i materials, en compte de llançar decorats i polítiques populistes sobre una escola pública que deixen en caiguda lliure des que van arribar a la Generalitat Valenciana.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal