Salut i Educació enllestiran un protocol per tractar la grip A a les escoles abans del setembre 0

564 22/08/2009, 13:03       #Salut laboral,

Els departaments de Salut i Educació treballen aquests dies per enllestir un protocol de resposta a la grip A a les escoles i s'han marcat com a data per tenir-lo acabat el final d'aquest mes. D'aquesta manera es pretén informar a tot el personal docent abans de l'inici del curs, el dia 14 de setembre, perquè sàpiguen com han de reaccionar en el cas de contagi a les aules. Fins ara, a casals i colònies, s'ha aplicat els protocols vigents per a altres malalties infeccioses com la meningitis.

Tècnics dels departaments de Salut i Educació treballen actualment en un document que ha de definir les pautes d'actuació dels mestres per si apareix un cas de grip nova entre els seus alumnes. Aquest document ha d'estar llest el 31 d'agost, dia en què els consellers de Sanitat de totes les comunitats autònomes es reuniran en el Consell Interterritorial de Salut. El dia següent, l'1 de setembre, els ministres d'Educació, Ángel Gabilondo, i de Sanitat, Trinidad Jiménez, es reuniran amb els responsables polítics d'aquestes dues àrees de tots els governs autonòmics. Segons fonts del govern català, en aquestes reunions s'acabaran de coordinar els procediments amb les directrius que marqui el govern estatal, però la intenció és preservar al màxim el que es decideixi a Catalunya.

Fins que no sigui vigent aquest nou protocol, els casals i els grup de colònies estan aplicant els protocols vigents per altres malalties infeccioses com ara la meningitis. Aquestes pautes apunten que si es detecta un cas entre el grup cal avisar l'autoritat sanitària competent, que valorarà quines mesures prendre tant amb el nen contagiat com amb la resta del col·lectiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal