Contra la grip A, màxima normalitat 0

481 22/08/2009, 13:29       #Salut laboral,

Cal exigir a les diferents administracions que parlin menys i facin la feina, perquè cal estar preparat per a qualsevol risc.

S'acosta el setembre, un mes en què el nostre país pot patir la primera gran onada de grip nova un cop els nens tornin a les escoles, un indret on, tradicionalment, la velocitat de contagi de les malalties és altíssima. Fins ara el Departament de Salut ha aplicat als casos que s'han detectat els protocols de malalties contagioses que ja té en marxa. Així s'ha fet, per exemple, en els casos en què el contagi s'ha donat en una casa de colònies. Ara, però, ja treballa en un protocol concret per la grip nova. A finals de mes o primers de setembre, el govern català assistirà a les reunions que han programat els ministeris de Sanitat i Educació, en què es prendran les decisions concretes sobre, per exemple, si cal endarrerir l'inici de les classes o suspendre-les si hi ha un contagi massiu en una escola. Fins ara, la gestió de la grip A per part de l'administració de l'Estat no ha estat gaire lluïda. S'han fet avisos erràtics i càlculs que no quadraven amb el que fan els científics. Els nostres governants ens han parlat de grups de risc, d'índexs concrets de mortalitat, de vacunacions massives a les escoles i fins i tot de plans a les empreses per afrontar la situació de baixes laborals. I, mentrestant, el mateix Departament de Salut o els experts ens avisen que és massa aviat per fer segons quins càlculs, i que cal ser prudents.

Cal, doncs, exigir a les diferents administracions que parlin menys i facin la feina, perquè cal estar preparat per a qualsevol risc. Ara, d'entrada, i com defensen els principals experts en la matèria a Catalunya, el que cal és mantenir la calma i afrontar aquesta grip amb normalitat, com si fos la grip normal i, per exemple, facilitar la vacunació però no fer-la obligatòria.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal