El Govern 'abusa' de les subvencions a dit0

430 27/08/2009, 14:51   

Ajuts públics a entitats o sindicats sense concurs públic

El Govern també ha acordat en la seva darrera reunió destinar 475.000 euros a l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per col·laborar en l’organització del XXI Cicle d’Òpera a Catalunya. L'import es destinarà "al manteniment d’activitats de promoció i producció operístiques el 2009 i a la realització de les funcions en gira del Cicle d’Òpera a Catalunya que organitza l’entitat", però l'Executiu atorga sovint subvencions a dit -fins i tot per elevades quantitats- sense cap procediment públic.

El passat 21 de juliol, per exemple, va concedir una subvenció als sindicats UGT i CCOO per un import de 940.199 euros i 996.699 euros respectivament. L’objectiu en aquest cas va ser desenvolupar projectes i actuacions d’impuls de la participació i millora de les condicions laborals dels treballadors, considerats d’alt interès pel Govern", però va ser tot just després que ambdues centrals aplaudissin l'acord de finançament assolit amb l'Executiu central.

La setmana anterior, 17 de juliol, va aprovar una subvenció a la Universitat Autònoma de Barcelona d’un import de 450.000 euros pel 2009 per al finançament del Programa de l’Escola de Cultura de Pau, creat el 1999 com a desenvolupament de la Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans. La subvenció, a més, es va atorgar a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, del Departament de la Vicepresidència, que en teoria ha de fomentar in situ l'ajut als països del Tercer Món.

El 30 de juny va aprovar una subvenció de 590.000 euros a l’entitat Fundació del Gran Teatre del Liceu per finançar el projecte “Acadèmia de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu”, que té com a objectiu la formació i la inserció laboral de músics joves. L'anterior directora general havia estat Rosa Cullell, ara directora general de la CCMA; que no va aconseguir durant el seu mandat més patrocinis per a disminuir les aportacions de les Administracions públiques.

El 5 de maig, el Govern va autoritzar la concessió de dues subvencions a la Fundació Joan Miró i a la Fundació Antoni Tàpies per un import total superior a 7,4 milions d’euros. Concretament, 2,9 milions d’euros a laMiró i 4,4 a la Tàpies per a finançar "obres de reforma i millora de les instal·lacions per garantir el manteniment i la conservació de les seus de les dues fundacions".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal