Els nomenaments telemàtics s´inicien avui amb polèmica0

940 28/08/2009, 21:47       #Interins i substituts,

El nou sistema de nomenaments té avantatges però també inconvenients.

A quina escola o institut em destinaran? Aquesta és la pregunta que s'han fet aquesta nit abans d'anar a dormir els docents que esperen una plaça per cobrir les vacants i substitucions disponibles en els centres educatius de les comarques gironines. En teoria, avui han de sortir de dubtes mitjançant, per primera vegada, nomenaments telemàtics. Els sindicats educatius tenen dubtes de com funciona aquest nou sistema i si és millor o pitjor que l'antic. Un correu electrònic i un missatge al telèfon mòbil. Aquests són els mitjans comunicatius amb els quals el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya informa (des d'avui i fins al 14 de setembre) sobre el futur professional els aspirants incrits a la borsa de treball del personal interí i substitut docent.

Per a cada vacant i substitució adjudicada en un centre educatiu s'assigna una persona substituta i una persona de reserva per si la primera rebutja l'oferta laboral.

Dues opcions: sí o no

La persona substituta té dues opcions. Acceptar o bé refusar l'adjudicació proposada. Si un rebutja la destinació atorgada, aquest perd la plaça, que passa a ser de la persona de reserva. La decisió s'ha de prendre el mateix dia que es rep la notificació, ho ha de fer accedint al lloc web del Servei Territorial corresponent i dins de la franja horària de connexió establerta. En el cas gironí, les persones substitutes han de respondre, tant si és de manera afirmativa com negativa, entre dos quarts de quatre i les cinc de la tarda. Si la persona substituta refusa l'adjudicació de destinació, la persona de reserva podrà acceptar la vacant o substitució. Això ho haurà de fer entre dos quarts de set i dos quarts de vuit del vespre. Si les notificacions no es fan en aquest espai de temps, la persona implicada no tindrà plaça.

"El nou sistema de nomenament telemàtic no és un métode transparent", va assegurar amb rotunditat Xavier Díez, portaveu del sindicat USTEC-STEs. Ell mateix va explicar que "abans, quan hi havia els actes de nomenament en un mateix lloc i temps, el Servei Territorial tenia més autonomia. A més, el sistema antic permetia un marge de tria més ample i variable segons les destinacions escollides pels companys i se sabia quants gironins volien ser substituts".

Víctor Sánchez, portaveu del sindicat de Comissions Obreres (CCOO), va comentar que el nou sistema de nomenaments té avantatges però també inconvenients. L'aspecte bo del canvi és que "ara s'eviten aglomeracions i llargues esperes. També és més còmode perquè la gent no s'ha de moure de casa", segons Sánchez, el qual veu com a inconvenient de la nomenació telemàtica el fet que "abans es podien renunciar a les mitges jornades o a la primera opció personal segons el que demanaven els altres aspirants. Ara es fa a cegues". És qüestió de caixa o faixa.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal