Els alumnes amb símptomes de grip A s'hauran de quedar a casa fins a una setmana0

522 03/09/2009, 22:32       #Salut laboral,

Educació i Salut aconsellen extremar la higiene i la neteja a les escoles

Els escolars i docents que presentin símptomes gripals s'hauran de quedar a casa almenys fins a 24 hores després que desaparegui la febre, un temps que serà de set dies per als menors de 6 anys. A les escoles hauran d'extremar la higiene i la neteja per afrontar l'esperada epidèmia de grip A.

Aquestes són algunes de les recomanacions que els departaments d'Educació i Salut han elaborat conjuntament i han entregat avui al Consell Escolar de Catalunya, el màxim organ de representació de la comunitat educativa.

Netejar freqüentment les joguines, els instruments de música i el material escolar, desinfectar més i evitar que els nens comparteixin gots i coberts, i tapar-se la boca a l'esternudar són consells que es poden fer extensibles a la població en general.

A més, la Generalitat recomana als centres educatius que qualsevol persona amb símptomes gripals es quedi a casa fins a 24 hores després de la desaparició de la febre i, en el cas dels nens de guarderies (0-3 anys) i d'infantil (3-6 anys), estiguin com a mínim set dies a casa des de l'aparició dels símptomes i fins a 24 hores després que desapareguin.

Avís a la família

Quan es confirmi un cas en una aula s'informarà a les famílies dels nens de la classe perquè vigilin els seus fills i els deixin a casa si presenten símptomes.

Quan es detecti un cas sospitós durant la jornada escolar, s'avisarà a la família perquè passi a buscar al nen --tal com es fa normalment en casos de febre-- i, mentrestant, es mantindrà el menor aïllat al centre docent.

Quan la persona contagiada hagi tornat a l'escola, s'hauran de continuar extremant les mesures higièniques durant uns deu dies, ja que el risc de contagi persisteix.

Consells més estrictes per als grups de risc

Malgrat totes aquestes mesures, la Generalitat assegura que no és recomanable realitzar una quarantena dels nens ni del personal que hagi estat en contacte amb possibles casos de grip A i, de moment, evita avançar què passaria en cas que en una escola es produís una falta d'assistència superior a l'habitual.

En les recomanacions entregades al Consell Escolar, només s'assegura, en aquest últim supòsit, que "se seguiran les recomanacions de control que decideixin conjuntament les àrees bàsiques de salut, els sectors i les regions sanitàries i les unitats de vigilància epidemiològiques".

Aquestes recomanacions són més estrictes per als nens amb factors de risc --per diabetis, asma i alguna altra malaltia crònica-- i per a les dones embarassades.

El contingut de les recomanacions, segons indica el mateix document, es podrà anar modificant a mesura que la situació ho demani.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal