La plantilla de mestres i professors es congela 0

416 05/09/2009, 23:04   

La difícil conjuntura econòmica, i la seva repercussió en els comptes de la Generalitat, es traduirà en la congelació de la plantilla de professorat dels centres públics, malgrat la incorporació de 24.000 alumnes més en el sistema, la majoria a la xarxa pública. Únicament s’hi afegeixen 170 docents, que estaven treballant per a l’Administració educativa en situació de comissió de serveis i que ara han estat traslladats a les aules.

Uns 63.000 ensenyants exerceixen a les aules públiques, 35.000 en les etapes d’infantil i primària, on la nòmina ha augmentat de forma més intensa en els últims anys. Entre els cursos 2003-2004 i 2009-2010, la plantilla de mestres i professors ha crescut un 32%. La implantació de la sisena hora de classe diària a primària --per instaurar en la xarxa pública una pràctica habitual en la concertada-- i la reducció de l’horari lectiu del professorat va disparar les contractacions en anys anteriors.

Educació ja va anunciar mesos enrere que recorreria a «l’optimització» dels recursos humans existents per afrontar l’increment de matrícula del nou curs, a més d’oferir al professorat la possibilitat d’impartir tres o quatre hores de classe addicionals a la setmana a canvi d’una gratificació econòmica suplementària. Aquest oferiment va comptar des del principi amb l’oposició dels sindicats i, malgrat que es va limitar el seu abast als centres amb plans estratègics, ha rebut escasses adhesions entre el conjunt del professorat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal