Nirvana educatiu 0

378 05/09/2009, 23:09   

D'aquí a poc més d'una setmana començarà altra vegada el nou curs escolar. De fet, un cop aprovada la vergonyosa llei d'educació de Catalunya, més pròpia d'un govern de dretes que d'esquerres, el Departament d'Educació sembla més preocupat pels efectes de la pandèmia de la grip que no pas pels temes pròpiament educatius i, de fet, un acaba pensant que els importa realment un rave, per no dir una merda.

Poc després d'acabar el curs passat un professor d'aquells realment responsables i interessat per la seva feina va fer córrer un text amb el títol prou explícit de M'he rendit. Es tracta d'un professor d'aquells que abans se'n deia que tenien veritable vocació per la seva feina i de prestigi reconegut en el seu mestratge, un d'aquells professors que qualsevol país civilitzat no es pot permetre perdre.

Entre altres coses molt interessants, l'esmentat professor deia: «Mai no he entès que un sistema educatiu hagi de tenir com a prioritat l'adaptació als dropos, als febles, als indisciplinats, als ignorants i als mediocres. Sempre he entès que la tasca fonamental d'un mestre és lluitar per convertir dropos en treballadors, febles en voluntariosos, indisciplinats en sociables, ignorants en cultes i mediocres en notables. Sempre he entès que el fracàs d'aquesta tasca fonamental afecta els alumnes, el mestre, la família i la societat, i com a tal ha de ser reconeguda i esmenada, però mai amagada com la pols sota la catifa. Sols una catàstrofe mutagènica o una nova invasió de bàrbars podria justificar que l'aprovat, apte o progrés d'un alumne de l'any 2008 es basi en la meitat d'exigència que a un alumne de l'any 1998, al qual ja se li exigia la meitat que a un alumne de l'any 1988.»

Sobren les paraules. Alguna cosa no s'està fent bé en aquest país quan passen aquestes coses, i això ens està portant a la cua d'Europa en tots els àmbits.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal