Educació becarà els bons estudiants d'ESO amb pocs ingressos0

421 07/09/2009, 09:31   

Els estudiants que acabin l'ESO amb una nota mitjana de 8 o superior i que pertanyin a famílies amb dificultats econòmiques podran demanar beques escolars per continuar els seus estudis. El Departament d'Educació concedirà aquest proper curs escolar aquestes ajudes d'estudi que, per primer cop, premiaran el bon rendiment escolar.

Educació destinarà 1 milió d'euros i cada estudiant rebrà una dotació màxima de 1.200 euros per any. En una entrevista, el conseller Ernest Maragall destaca que l'objectiu és "aconseguir que un major nombre d'estudiants segueixi estudiant un cop superada l'ESO" i assolir així la xifra de 85% o 90% de joves amb l'educació post-obligatòria superada.

La nova beca permetrà als estudiants amb pocs ingressos familiars cursar estudis post-obligatoris com el batxillerat, els cicles formatius de formació professional, els ensenyaments artístics i de disseny, i els ensenyaments musicals o esportius.

Maragall precisa que la beca ajudarà "aquells alumnes que, per raons socials i econòmiques, poden tenir una major inclinació a abandonar els estudis malgrat el seu bon rendiment acadèmic".

El conseller explica que hi ha "constància que un bon rendiment acadèmic té reconeixement social i institucional" i confia que la nova mesura obrirà un "ventall de possibilitats més ample de futur" per als estudiants que treballen bé a nivell acadèmic però que disposen d'uns ingressos familiars molt reduïts.

La intenció és protegir els estudiants que han demostrat bones maneres a les aules però acaben pagant el fet de provenir d'un nucli familiar desestructurat. És una situació que sovint acaba conduint-los a l'abandonament dels estudis i els fa entrar al món laboral sense una qualificació específica i només amb el graduat de l'ESO a la butxaca.

La beca es podrà demanar fins el proper 30 de setembre i, a més d'haver assolit una mitjana d'estudis de 8 o superior, no podran superar uns llindars de renda familiar determinats. Aquest límit variarà en funció del volum d'ingressos de la família i dels membres que la composen.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal