"Altius" 0

652 07/09/2009, 11:03       #Opinió, #LEC,

Altius més alt, citius més ràpid, fortius més fort va esdevinir el lema dels jocs olímpics després que el Baró de Coubertain pronunciés aquestes paraules en el seu discurs inaugural dels primers jocs olímpics de l'era moderna celebrats a Atenes l'any 1896.

En principi aquest esperit de superació d’anar sempre, més amunt, amb més força i amb més velocitat s’entenia com l’ anhel de l’esperit humà per esdevenir millors, per esdevenir quasi déus. El lema va fer fortuna i aquestes paraules presideixen cada 4 anys les olimpíades i els esforços dels atletes de tot el món.

Res més lluny de la meva intenció que parlar d’olimpíades o d’esport però sí que parlaré de rècords i d’esperit de superació, però no esportius sinó, dels de la Conselleria d’Educació.

Ha començat un nou curs escolar i, com si es tractés d’uns nous jocs olímpics, la Conselleria d’Educació s’ha superat un altre any a si mateixa, malauradament van llegir incorrectament el lema olímpic i el van interpretar a l’inrevés i aquest esperit de superació ha consistit a fer les coses al més malament possible. Així doncs enguany estan més amunt en incompetència, més forts en incompliments de la seva pròpia normativa i avançant més ràpid cap a la LEC i la destrucció del tot el que signifiqui coneixements i disciplina en el sistema educatiu català.

Per exemplificar tot el que he dit anteriorment podríem parlar de:

  • Reducció de plantilles a la majoria de centres
  • Els nomenaments telemàtics, per la seva manca de transparència i coordinació entre totes les direccions territorials
  • Errors en les adjudicacions del professorat, tant de l’interí, com del funcionari.
  • Casos de professorat funcionari que no els han donat plaça de la seva assignatura a quatre de setembre i a dia d’avui encara estan esperant destinació. Professorat funcionari amb plaça definitiva que ha estat desplaçat del seu centre quan normativament no podia ser-ho.
  • Professorat interí, de lluny el mes perjudicat, que ha vist com professors també interins que en teoria anaven per darrera seu en la llista de substitució, els han passat al davant per error o qui sap què.

Lluny d’intentar solucionar aquests problemes el Departament ha tirat pel dret i ha deixat els afectats, en la majoria dels casos, totalment indefensos davant l’administració, només donant-los com última opció el contenciós administratiu, procés lent i costos que gràcies a la lentitud dels jutjats d’aquest país no es resoldrien favorablement o no fins d’aquí dos anys, (el curs escolar només en dura un, quina ironia).

També podria parlar del currículum cada cop més aberrant i del nivell de coneixements dels nostres estudiants, cada com més baix. Segons les xifres del propi Departament un 25 per cent dels alumnes de primària no han assolit un nivell suficient de coneixements a 6è de primària. Segur que en són molts més. Dels nivells de l’ESO, què cal dir més que ja no sigui de domini públic?

I mentrestant a TV3, la nostra, o potser hauria de dir la seva, només parlant de les excel·lències dels nostres instituts, de les meravelles dels ordinadors portàtils i de com de bé ho estan fent tot des del tripartit i la Conselleria. Una arcàdia feliç, Ah! i si alguna cosa surt malament és per culpa de Madrid o de la crisi.

L’educació és el futur del país i la nostra és dolenta, molt dolenta, de rècord olímpic.

Altius citius, fortius.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal