UGT i CCOO accepten la congelació salarial dels funcionaris0

519 08/09/2009, 08:51   

Els sindicats UGT i CCOO han traslladat aquesta tarda al Govern una proposta unitària per negociar una "contenció solidària salarial" dels funcionaris, sempre que es mantingui el poder adquisitiu.

Així ho ha explicat el representant dels serveis públics d'UGT, Julio Lacuerda, que ha assegurat que els sindicats "esperen que el Govern faci una oferta" i ha descartat que la taula de la funció pública es reuneixi abans del pròxim dijous dia 10.

Lacuerda ha advertit que UGT i CCOO no firmaran una congelació salarial dels funcionaris si això suposa una pèrdua de poder adquisitiu, i ha assenyalat que l'acord ha d'incloure una clàusula de revisió salarial.

"Contenció solidària"

Per la seva part, el secretari de comunicació de CCOO, Fernando Lezcano, ha admès que els sindicats "tenen disposició" que el creixement dels salaris sigui "més modest". "Si hi ha una oferta del Govern, independentment del dígit, que garanteixi en el termini de vigència de l'acord el manteniment del poder adquisitiu, UGT el firmarà", va dir Lacuerda.

Així doncs, ha explicat que des del punt de vista pressupostari i davant la crisi econòmica, el Govern pot demanar als sindicats una "espècie de contenció solidària dels salaris.

"En la nostra opinió, la congelació salarial és que els sous no creixin més que l'Índex de Preus al Consum (IPC), i si és així hi estarem d'acord, però si estan per sota de l'IPC, direm que no", ha postil·lat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal