Valoració sobre el procés telemàtic de nomenaments de professorat interí i substitut0

1033 10/09/2009, 10:07       #Interins i substituts,

Després d'uns quants dies en els quals hem seguit prudentment el procés telemàtic de nomenaments de professorat interí i substitut, la Federació ASPEPC·SPS té prou elements com per a valorar-lo molt negativament.

Aquest procediment telemàtic, que hauria d'assegurar la publicitat i transparència dels nomenaments i que s'havia revelat discretament eficaç al llarg del curs quan es tractava de pocs nomenaments, ha esdevingut un sistema opac i caòtic que, comparativament, ha fet bo el procediment presencial seguit fins ara.

D'una banda ha contribuït a augmentar les restriccions en les possibilitats de tria del professorat tot empitjorant encara més les seves condicions de treball. Per exemple, molts docents prefereixen una vacant de dedicació inferior a l'ordinària per a tot el curs abans que una substitució de jornada sencera de durada inferior al 30 de juny. En els actes presencials podien triar, ara no.

Així mateix, el fet que els llistats desapareguin ràpidament de les webs de les Delegacions Territorials no permet als interessats fer un seguiment del procés i posa al professorat en una situació d'indefensió ja que impedeix possibles reclamacions per errors en les adjudicacions i introdueix sospites, potser innecessàries, respecte a les intencions del Departament. Si s'afegeix que segueix sense poder consultar-se per Internet, com ASPEPC·SPS ha demanat reiteradament, la llista ordenada de la borsa de treball o el nomenament dels “reserves”, que permet no respectar l'ordre de llista en les adjudicacions, s'incrementa la sensació d'opacitat i d'indefensió.

D'altra banda, denunciem que el Departament no ha informat adequadament sobre el funcionament del procés i tot valent-se d'aquesta desinformació s'han comès força irregularitats en alguns Serveis Territorials que el professorat ha denunciat i que ASPEPC·SPS portarà fins al final si s'escau.

Finalment, no podem ni volem oblidar-nos de la marcada orientació pretesament estalviadora (que contrasta amb el malbaratament de fons que suposen els grups d'experts, directors de zona, assessors i altres càrrecs burocràtics que continuen creixent desmesuradament) del fet que els nomenaments de jornades de dedicació inferior a l'ordinària no s'han començat a adjudicar fins el 7/8 de setembre (dies que no percebran els nomenats) o que alguns dels acollits al pacte d'estabilitat no tinguin encara el nomenament que els pertoca.

Per tot això ASPEPC·SPS demana la retirada d'aquest model pels nomenaments d'inici de curs i anima tots els docents que se sentin perjudicats a fer les reclamacions pertinents. També els convidem a denunciar les irregularitats al sindicat que, com sempre, posa els seus serveis jurídics a disposició de tots els seus afiliats i demana la convocatòria d'una Mesa Sectorial per a negociar el futur d'aquest sistema.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal