Els centres dissenyaran un reglament a mida 0

501 16/09/2009, 09:18       #LEC,

Entre els projectes amb què Educació treballa per començar a desplegar la llei d’educació de Catalunya (LEC), hi figura el de derogar el reglament orgànic de centres (ROC), que uniformitza la seva organització, perquè cada escola o institut pugui dissenyar una normativa interna feta a mida.

Juntament amb la voluntat d’avançar en el terreny de l’autonomia, el departament que encapçala Ernest Maragall es proposa confeccionar immediatament un decret sobre les direccions on s’abordin diferents aspectes relacionats amb el seu salari, la dedicació i la responsabilitat. «Volem que estigui a punt abans que s’acabi el curs», va avançar el secretari de Polítiques Educatives, Francesc Colomé.

Entre les reformes que afecten les famílies, la conselleria preveu que la denominada carta de compromís educatiu, que regularà els drets i les obligacions dels pares respecte al centre educatiu i viceversa, pugui entrar en vigor al començament del curs 2010-2011.

La reforma del calendari escolar es perfila com un altre dels debats que Educació posarà sobre la taula de la comunitat educativa durant els pròxims mesos. La proposta, debatuda durant l’últim any, consisteix bàsicament a iniciar el curs una setmana abans i introduir un descans equivalent al mes de febrer, durant el segon trimestre del curs. Una altra de les mesures que es posaran en marxa és el canvi de denominació dels centres públics, que passaran a dir-se escoles i instituts a seques.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal