Sobre les adjudicacions del personal acollit a l'acord d'estabilitat 0

1048 17/09/2009, 13:12       #Interins i substituts,

A pocs dies de tancar les nòmines del mes de setembre, el Departament ens ha sorprès amb una altra mesura que en aquest cas agredeix les condicions laborals del col·lectiu de professorat interí acollit a l'acord d'estabilitat.

Degut a la mala gestió i a la manca de previsió del Departament, el dia 15 de setembre una part d'aquest professorat encara estava pendent d'adjudicació. No obstant això, tal com s'estableix en el seu contracte, les persones acollides a l'acord d'estabilitat tenen garantit un nomenament anual com a substitut/a (1/09/2009 a 31/08/2010).

Mentre que per una banda el Departament fa mans i mànigues per retallar les despeses, per una altra es dedica a "malgastar" els diners ja que aquest mes es veurà obligat a pagar les nòmines a uns quants centenars de persones a qui fins ahir encara no se'ls hi havia ofert la possibilitat de començar a treballar.

Per aquest motiu, el Departament s'ha afanyat a enviar a tots els serveis territorials l'ordre d'intentar “col·locar” sigui com sigui a totes les persones que puguin trobar-se en aquesta situació.

La base 6.2.4 de la Resolució EDU/1279/2009 preveu que quan no hi ha cap vacant ni substitució en el servei territorial al qual s'està adscrit de manera preferent, l'administració pot modificar d'ofici aquest àmbit, però en cap cas es contempla la possibilitat de modificar qualsevol de les altres condicions inicials del nomenament (cos docent i jornada) sense la conformitat de l'interessat/da.

Pel que sembla, la mesura de modificar d'ofici el servei territorial triat com a preferent no ha estat suficient per “col·locar” a tot el personal acollit a l'acord d'estabilitat sense adjudicació, i el Departament ha recorregut a altres mesures, segons el nostre parer del tot il·legals, com ara amenaçar en excloure del pacte d'estabilitat a les persones que no acceptessin adjudicacions amb les següents condicions:

  • Jornades de dedicació inferior a l'ordinària, amb la consegüent reducció proporcional de sou.
  • Treballar en centres d'infantil i primària, fet que també suposa passar a percebre les retribucions corresponents al grup B (cos de mestres).

Finalment, gràcies a la intervenció i a la pressió exercida per part d'ASPEPC·SPS, ahir al migdia el Departament ens va comunicar que “rectificarà” la seva actuació i farà arribar les següents instruccions als serveis territorials:

  • Es mantindrà en el mateix centre totes les persones acollides a l'acord d'estabilitat a les quals se'ls hi va adjudicar una vacant o substitució de jornada inferior a la sencera i se'ls hi ampliarà l'horari fins a la jornada sencera, sempre i quan no hagin manifestat la seva conformitat per treballar en jornades de dedicació inferior a l'ordinària.
  • S'anul·larà el nomenament de les persones acollides al pacte d'estabilitat a les quals se'ls hi va adjudicar una substitució en un CEIP, sempre i quan no hagin manifestat la seva disponibilitat per a treballar en centres d'infantil i primària a les dades de la borsa.

Finalment, com sempre, els serveis jurídics d'ASPEPC·SPS atendran a tots els afiliats i afiliades directament afectats per aquesta situació.

logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal