Raons que desaconsellen els ordinadors a classe0

792 18/09/2009, 09:06   

Sóc professional de l’ensenyament i no entenc gaire la proposta de l’Administració d’adquirir ordinadors portàtils per a tots els alumnes. Es pretén, segons diuen, augmentar la qualitat de l’ensenyament amb una operació que costarà 200 milions d’euros, i aquí, a Catalunya, com que som diferents, uns quants milions més als pares dels alumnes.

Crec que la idea no complirà el seu objectiu, i hi ha raons tècniques, econòmiques i didàctiques que la desaconsellen. S’intenta substituir els llibres de text per un ordinador, però, si l’ordinador s’espatlla –necessita unes reparacions i un manteniment que un llibre de text no requereix–, l’alumne el perd o l’hi roben, ¿com seguirà la classe l’estudiant? En aquests supòsits, l’alumne perdria la documentació guardada, fora que fos previngut i fes sempre una còpia de seguretat dels treballs. El professor també tindrà una altra feina, la de controlar si hi ha alguna incidència amb algun ordinador.

En aquest país hi ha una potent indústria editorial que veurà com disminueixen els seus ingressos, amb la consegüent pèrdua de llocs de treball. La compra d’ordinadors no beneficia cap indústria espanyola del sector informàtic, ja que no fabriquem ordinadors, i encara menys portàtils. Amb l’ordinador, l’alumne perdrà encara més l’hàbit de llegir llibres. Per estimular la lectura, el Govern regalarà una subscripció de tres mesos a qualsevol publicació als alumnes quan aquests compleixin els 18 anys; un altre dispendi més de la gestió pública, encara que la mesura beneficiarà la premsa.

Estic d’acord amb la introducció a l’ensenyament de tots els mitjans audiovisuals i tecnològics, encara que l’ús d’aquest material hauria de dependre sempre del professor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal