Ordinadors a l'escola 0

692 06/10/2009, 09:26       #Vaga,

Voler apaivagar el fracàs escolar imposant la despesa de la compra d'ordinadors als pares, adduint l'estalvi de la compra de llibres, crec que no s'ajusta a una realitat positiva, sinó supèrflua. L'ordinador hauria de ser un complement per a l'ensenyament, però no una prioritat, perquè el cervell de l'adolescent, i fins i tot de l'adult, s'ha de desenvolupar obligat per un esforç mental que en molts casos l'ordinador ja donarà fet, i això no pot ser positiu per millorar el tan deficient nivell cultural que aquest país està patint des de sempre.

Tots sabem que l'electrònica i la informàtica són el futur del món, amb el permís del medi ambient i les ciències mèdiques, però no podem deixar de fer servir el bolígraf i el cervell per aprendre a llegir allò que hem escrit i que hem de ser capaços d'entendre quan llegim. Voldria saber si els països que ja ens avantatjaven abans de fer servir l'ordinador han augmentat l'avantatge amb l'ús informàtic. Si no fóra així, els únics beneficiaris d'aquesta decisió serien els fabricants d'ordinadors, en detriment dels fabricants de paper i d'altres articles que l'ensenyament requereix. Però el pitjor és que els beneficis de la producció dels aparells quedaran a les mans d'empreses de l'altre costat del Pirineu, o de l'Atlàntic, i sempre anirem a remolc per culpa de cervells esbiaixats.

Si els mestres no recuperen l'autoritat perduda i no s'aconsegueix la total atenció i dedicació als estudis per part de l'alumnat, per més ordinadors que fem pagar als pares, la cosa no funcionarà. L'escriure està fent perdre el llegir, tal com deia el meu avi (que havia anat molt poc a l'escola) quan alguna cosa no anava prou be o quedava alguna cosa per fer.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal