Els directors d'escoles públiques volen cobrar més0

4033 12/10/2009, 21:01       #Retribucions, #LEC,

L'Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya (Axia) ha demanat a la Conselleria d'Educació de la Generalitat que s'augmenti el sou dels alts càrrecs.

Això en el marc de regulació de la funció directiva que estipula la llei d'educació de Catalunya (LEC) de manera que aquest sou suposi com a mínim el 40% més del salari dels professors.

Portaveus d'Axia es van reunir dimarts passat amb el secretari general de Polítiques Educatives de la Conselleria, Francesc Colomé, per exposar les seves peticions en l'elaboració del decret de la funció directiva --que preveu aprovar-se abans de juny--, on van entregar una carta 'La implementació de la LEC, una oportunitat per a la professionalització de la direcció de centres', a la qual ha tingut accés Europa Press.

Actualment, el director d'un institut de fins a 21 grups --la majoria-- cobra 3.110 euros bruts al mes i el director d'una escola de dues línies --la majoria-- cobra 2.770 euros. Però la seva reivindicació és un sou brut mensual de 3.840 i 3.140 euros, respectivament. Mentre que el total mensual que reben els professors és de 2.067 euros a primària; 2.195 a Formació Professional (FP); 2.370 a Secundària, i 2.540 els catedràtics.

A la carta, els directors van sol·licitar que s'incrementi de manera proporcional el sou a la resta de membres de l'equip directiu. Van proposar que els caps d'estudis d'instituts i escoles passin d'un salari brut de 2.930 i 2.500 a un sou de 3.620 i 2.780, respectivament. També van demanar pujades en els salaris dels catedràtics, ja que aquests impulsen els plans d'autonomia.

Entre els incentius econòmics, els directors van plantejar que es creií un complement relacionat amb el nombre de mandats avaluats positivament amb la finalitat d'afavorir la continuïtat al càrrec. Alhora, van sol·licitar que els directors es beneficiïn del "mèrit preferent" en els concursos de trasllat per a l'accés a càtedra i llicències d'estudis.

ACCÉS A L'ADMINISTRACIÓ

A part dels assumptes econòmics, els directius van demanar que la seva experiència sigui reconeguda com un dels mèrits principals per a l'accés a càrrecs de l'Administració educativa i a la inspecció, i fins i tot que es reservi un terç de les places d'inspectors educatius per als directors amb tres mandats.

Van exigir també la seva incorporació a organismes de representació com el Consell Escolar de Catalunya (CEC), en què no són presents.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal