El calendari escolar laic 0

709 14/10/2009, 09:18   

Vam llegir del conseller Maragall les novetats del calendari escolar. I sembla ser que és tema rellevant que les vacances escolars no es confonguin amb el calendari religiós. I se'ns alerta del perill de contaminar de sentit religiós els dies de vacances. Els nostres responsables en l'educació es proposen canviar el nom i que les vacances de Nadal i Setmana Santa passin a ser vacances d'hivern i festes de primavera respectivament.

Sr. Maragall, ja fa alguns anys que sóc professor de secundària i amb els meus companys agrairem que acabin bé la feina i ens segueixin orientant en la nostra tasca diària a les aules. Els professors de socials, i els tutors, per exemple, agrairem conèixer més a fons el seu projecte. Per exemple, si volem omplir d'oci educatiu aquests dies de vacances i pretenem portar els alumnes al santuari de Núria, com li hem de dir? Anunciem que un tren cremallera ens porta fins a un «indret d'esbarjo dels Pirineus Orientals?» (així, sense connotacions religioses?) I si ens trobem a Girona i amb bon temps volem fer una sortida per les Gavarres i anar de Sant Cristòfol fins a Sant Miquel, passant pels Àngels, com ho hem de dir? Escolti, vostè que coneix l'Empordà, per les festes de primavera com ens ho fem per parlar de la Passió de Verges si hem de silenciar la Setmana Santa?

Sr. Maragall, tot això no ens ho toquin, si us plau. I ànims, que encara hi ha molta feina si volem millorar l'educació del nostre país.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal