Les queixes de pares i alumnes forcen el trasllat d'un professor0

3309 16/10/2009, 09:28   

Les queixes de pares i alumnes del col·legi Verntallat de la Vall d'en Bas (Garrotxa) pel comportament inadequat d'un dels professors ha forçat que aquest abandonés el centre fa uns dies. El professor, que impartia classes d'educació física, portava 19 anys al centre i en els últims anys havia suscitat vàries queixes per escridassar i burlar-se dels nens, entre d'altres episodis.

L'Associació de Mares i Pares (AMPA) va sol·licitar traslladar-lo o suspendre'l de feina com a mesura cautelar, per el professor ha optat per deixar el centre de forma voluntària. El Departament d'Educació li ha obert un expedient disciplinari per aclarir si realment hi ha hagut un comportament vexatori vers els alumnes.

El mal comportament del professor ha estat motiu de moltes queixes de pares i alumnes i des de l'AMPA es va decidir traslladar-les a la direcció i després al Departament d'Educació. L'advocat que assessora l'associació de pares, Joan Canyada, ha explicat que estan pendents de la resolució de l'expedient disciplinari que el juny passat Educació li va obrir.En començar en nou curs escolar i davant la situació de 'desquilibri' que suposava que un professor expedientat continués treballant al centre, des de l'AMPA es va decidir de forma unànime en assemblea, sol·licitar una mesura cautelar de sosprendre'l de feina o traslladar-lo de centre. Al final, però, no ha calgut aplicar-ho perquè el professor va optar fa uns dies per traslladar-se de centre de forma voluntària. 'Ens consta que hi ha hagut varis incidents durant molts anys', explica l'advocat, però ha estat en els últims anys que s'han vehiculat i que han provocat l'obertura de l'expedient. La direcció del centre no s'ha volgut pronunciar. Una de les mares explicava aquest dijous que el professor escridassava als alumnes i algun cop els havia llançat algun objecte, com ara una llibreta. 'No estem parlant de fets delictius però sí de fets sancionables per la via administrativa i constitutius de faltes greus o molt greus', apunta Canyada.

El cas, a mans d'Educació

Fonts del Departament d'Educació han explicat que l'AMPA va fer arribar les queixes sobre el mestre abans que comencessin les vacances d'estiu. I no només van ser queixes sinó que els pares també van presentar una denúncia administrativa davant els serveis territorials d'Educació pel comportament del mestre. El delegat dels serveis territorials a Girona, Andreu Otero, en adonar-se que es tractava 'd'un tema delicat', va decidir obrir un expedient disciplinari per aclarir si realment havia existit vexació i maltractaments vers els alumnes d'aquest centre. Actualment, l'expedient es troba en fase de diligències prèvies, és a dir, s'està recollint tota la informació necessària per poder valorar el cas. La resolució de l'expedient pot trigar de sis a dotze mesos. El Departament d'Educació també ha assenyalat que el fet que el mestre hagi demanat un trasllat voluntari de centre no afecta el curs de l'expedient que continua obert. El mestre actualment exerceix a una altra escola.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal