S’ha acabat la qualitat de l’ensenyament públic0

422 20/10/2009, 10:58   

Com a ciutadana i mestra manifesto la meva indignació pel cop dur que el Departament d’Educació està donant a l’ensenyament públic a Catalunya. L’ensenyament ha de ser un servei públic garantit que arribi a tothom de manera gratuïta i en les degudes condicions de qualitat. El nou curs escolar s’ha iniciat amb la supressió del batxillerat nocturn i amb l’entrada en vigor de la llei d’educació, després que el Govern ignorés les reiterades protestes de la comunitat educativa. Aquesta llei pretén privatitzar l’ensenyament fent-ne un negoci.

Mentre que a l’ensenyament públic se li ha retallat durament el pressupost material i humà, la conselleria ha incrementant les subvencions als centres privats i als concertats.

Sóc mestra del CEIP Mediterrània de Sant Adrià de Besòs. Tothom sap el greu problema d’exclusió social, d’atur i marginació que hi ha al barri de la Mina, on l’escola pública és l’única garantia que els nens d’aquest barri tinguin els mateixos drets i oportunitats que la resta dels nens catalans. Hem començat el curs amb una retallada de plantilla i amb un elevadíssim nombre d’alumnes per aula. A aquesta situació s’hi ha d’afegir diverses baixes laborals no cobertes. El departament només envia substituts els dimecres i els divendres. I mentre aquests arriben, és la mateixa escola la que, amb els seus mitjans, ha de cobrir el personal de baixa. A més a més, el pati infantil està en males condicions, i això representa un perill per als nens. D’aquesta manera és humanament impossible atendre correctament les necessitats dels nostres alumnes. Exigeixo, doncs, a Educació un ensenyament públic de qualitat i un tracte digne, igualitari i respectuós a tots els nens i nenes de Catalunya.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal