'Bullying', de la televisió al cinema0

645 21/10/2009, 08:08       #Salut laboral,

Jordi, un noi que acaba de perdre el pare, es trasllada amb la mare a Barcelona i entra en un institut, on comença a patir amenaces, humiliacions, pallisses i fins i tot intents d'assassinat simulats. Un cas extrem similar als que de tant en tant podem veure als noticiaris de televisió. "Hem fet curt, el meu fill m'explica coses al·lucinants", reconeix el director Josecho San Mateo, que ha vist com, des que es va iniciar el projecte, fa cinc anys, alguns casos reals han superat de llarg qualsevol ficció.

La història de Jordi arriba als nostres cinemes divendres que ve, sota el títol de Bullying. Està protagonitzada per dos joves talents, Albert Carbó i Joan Carles Suau (la víctima i l'agressor, respectivament), i per dos actors experimentats, Laura Conejero (la mare) i Carlos Fuentes (un veí). Tots ells han treballat sota la direcció de Josecho San Mateo, un cineasta madrileny que ha rodat com no gosen fer-ho molts cineastes catalans: en versió original catalana.

Sobre joves i de terror

Josecho San Mateo va explicar ahir a Barcelona que la pel·lícula neix del seu interès per fer "una altra pel·lícula de joves, després de l'èxit de Báilame el agua", i també de les seves ganes de fer "un film de terror real, quotidià, de la por provocada pel senyor del costat; he volgut jugar amb el pànic que pateix el personatge".

Tot i que els experts li van recomanar no fer-ho, el director ha volgut tancar la pel·lícula amb una veu en off que cita estadístiques esgarrifoses: el 39% de nens i adolescents europeus han patit bullying, xifra que se situa en el 25% a l'Estat espanyol. I, el pitjor, aquests percentatges augmenten a tot arreu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal