Prova d'avaluació externa a quart d'ESO0

898 22/10/2009, 08:29   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat que el Govern, a través de l'Agència d'Avaluació i Prospectiva del Sistema Educatiu, farà una avaluació externa als alumnes catalans a quart de Secundària a partir del curs 2010-2011.

A la conferència 'Com governarem l'Educació', el conseller ha afirmat que hi haurà una avaluació "global" del sistema educatiu referint-se a la nova prova externa de quart de secundària, que avaluarà les competències bàsiques -castellà, català i matemàtiques, a més d'algunes per concretar-- i no comptarà a l'expedient de l'alumne.

En aquest sentit, ha citat la prova de sisè de primària que es va fer per primera vegada el passat curs i que versava sobre competències bàsiques en castellà, català i matemàtiques, i que el pròxim curs incorporarà una tercera llengua.

En declaracions als mitjans, el conseller ha detallat que quart de secundària és una etapa "més complexa" de manera que la prova podrà contenir a més de les competències bàsiques algunes "altres qüestions".

"És millor dedicar un any sencer a preparar-la perquè cal filar prim" ha dit, i ha admès que possiblement durant aquest curs es faci alguna prova pilot per avaluar el funcionament de la prova, com ja es va fer amb la de sisè.

Ha explicat que l'objectiu de la prova és disposar de la informació necessària per conèixer el funcionament del sistema, que permeti la seva millora i la dels resultats acadèmics dels estudiants.

UN DICTAT A SISÈ

La prova de sisè de primària també registrarà modificacions aquest curs perquè es farà un dictat de castellà i català en els exàmens d'aquestes assignatures, segons ha dit Maragall.

Ha concretat que el dictat permetrà saber en quin punt es troben els alumnes en el domini i capacitat lingüística de les dues llengües.

El conseller ha recordat que l'experiència de la prova de sisè ha deixat resultats "extraordinàriament positius" pel que fa a l'avaluació del sistema.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal