Educació planteja reduir els concursos de trasllat per guanyar estabilitat0

1012 22/10/2009, 08:32       #LEC, #Concurs de trasllats,

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat una experiència pilot enfocada a reduir la mobilitat dels docents dins del sistema educatiu català a causa del concurs de trasllats, i que consistirà a comprometre grups de professors amb un centre concret a canvi de suport "tècnic, econòmic i administratiu".

A la conferència 'Com governarem l'Educació', el conseller ha apuntat que és "ingovernable" que cada dos anys es produeixin trasllats de professors i que "no hi ha projecte educatiu que ho pugui assumir", i ha concretat que aquest curs uns 28.000 professors van canviar de centre, un 43% de tota la plantilla a Catalunya.

En el marc de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), Educació convocarà grups de professors que desitgin comprometre la seva permanència amb un sol centre, al qual hauran de donar estabilitat i un projecte educatiu global, a canvi de suport per part de l'Administració.

"Cap organització pot tenir bons resultats canviant de lloc el seu personal cada dos anys", ha afirmat el conseller, que ha demanat que els docents ajudin en l'estabilitat dels centres educatius per a la millora dels alumnes.

Tot i això, ha detallat que es proposarà aquesta experiència en aquells casos que les circumstàncies ho permetin, però ha subratllat que el Govern ha de garantir i protegir que hi hagi una "relació de compromís" dels professors amb els centres.

CONCILIACIÓ

Maragall ha instat a més les patronals i sindicats de la societat catalana a promoure convenis que permetin la conciliació laboral i familiar dels pares i mares.

Ha demanat a les patronals que permetin a les famílies "assistir els seus fills en horari no lectiu" i possibilitar al màxim la coincidència horària entre la jornada laboral i la dels escolars.

A la conferència, el conseller també ha anunciat que es fomentaran els convenis entre els col·legis professionals i les escoles perquè aquestes imparteixin orientació professional en els centres, i així els alumnes rebin xerrades per part de professionals.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal