El Departament no vol convocar trasllats cada dos anys0

1878 22/10/2009, 08:41       #Mesa sectorial, #Concurs de trasllats,

Ordre del dia:

1. Valoració de l'inici de curs.

2. Anàlisi i valoració del resultat de les oposicions 2009.

3. Proposta d'oferta pública docent per a l'any 2010.

La proposta contempla no convocar cap plaça de secundària, malgrat que s'havia acordat amb els sindicats que el 2010 s'oferirien 1.810 places d'ESO i Batxillerat, 298 d'FP, 258 de PTFP, 60 d'EOI I 50 d'Arts plàstiques I disseny.

4. Anàlisi i valoració del procediment telemàtic d'adjudicació de substitucions a l'inici d'aquest curs.


Com a qüestió prèvia, els sindicats demanem revisar el calendari de negociació tramès pel Departament i lliurem una nova proposta.

El director general de Recursos del Sistema Educatiu s'ofereix a consensuar el calendari de negociació. Està d'acord a parlar de les plantilles abans del gener, a causa de l'avançament de l'inici de curs. S'acorda que el Departament farà una contraproposta de calendari que trametrà als sindicats.

D'altra banda, el director general expressa la seva preocupació per l'article 3 de l'esborrany del Reial Decret de regulació estatal del concurs de trasllats que obliga a convocar concurs cada dos anys. El Departament, adduint l'estabilitat de les plantilles, no hi està d'acord. Demana el parer dels sindicats perquè vol respondre avui al ministeri.

ASPEPC·SPS, malgrat que ni tan sols se'ns ha fet arribar aquest esborrany, manifestem que creiem que hi ha d'haver concurs cada dos anys.

Tanmateix, el director general manifesta que el seu parer és que el concurs sigui cada quatre o cinc anys. Caldrà esperar quin és el resultat de les converses que mantinguin les diferents administracions educatives per saber quin serà el contingut del Reial Decret.

També com a qüestió prèvia, ASPEPC·SPS exposa la problemàtica del professorat que ha accedit al cos de catedràtics en les dues darreres convocatòries, a qui el ministeri no ha reconegut encara l'accés, tot i que sembla que el tema podrà solucionar-se properament. Demanem que les properes convocatòries s'ajustin a la normativa i fer una reunió sobre aquest tema.

El director general, a qui sembla que no ha agradat gaire el comunicat d'ASPEPC·SPS sobre aquesta qüestió, que porta imprès, no accepta fer cap reunió, tot i que es compromet que la convocatòria garanteixi la seguretat jurídica dels aspirants. Posteriorment, ASPEPC·SPS ha mantingut una conversa amb el subdirector general de Gestió del Personal Docent, que considera que atès que el pacte signat entre el Departament i els sindicats no va ser impugnat en el seu moment pel ministeri, les convocatòries, fins i tot les properes, no comporten cap problema jurídic.

A continuació s'ha abordat l'ordre del dia de la mesa sectorial:

1. Valoració de l'inici de curs:

El director general es limita a donar dades d'alumnes i centres. Afegeix que s'està treballant en els decrets d'autonomia de centres i de direcció de centres, que són prioritaris, i també en temes d'avaluació. Pel que fa a les zones educatives, n'hi ha sis de noves.

Pel que fa a les dades principals de secundària, són les següents:

ESO: 5.952 grups.
Batxillerat: 1.816 grups.
Ràtios ESO i Batxillerat: 2,83 professors/grup, 10 alumnes/professor.

Els sindicats exposem la valoració unitària de l'inici de curs, tot expressant el nostre descontentament, i el fet que hi ha hagut molts problemes, especialment amb els nomenaments telemàtics. Entre altres coses, no es cobreixen moltes reduccions de jornada, i això provoca que molts professors s'hagin vist obligats a impartir més hores lectives de les establertes per la normativa. Molts centres han vist reduïda la seva plantilla. L'atenció als serveis territorials és inadequada ja que des de fa anys no s'ha modificat la plantilla de funcionaris malgrat l'augment del personal a què han d'atendre. Demanem que el Departament faci la seva valoració, ja que el director general s'ha limitat a donar xifres.

El director general diu que s'han hagut de fer molts nomenaments imprevistos. Són conscients de les dificultats del cobriment dels 1/3 de jornada i per això van implantar les hores extres. Reconeix que s'ha "reconduït" la plantilla en alguns centres.

Els sindicats reiterem que hi ha molt malestar entre el professorat I que el Departament ha incomplert acords signats amb els sindicats, tot implantant les jornades inferiors a la mitja i canviant els dies dels nomenaments.

2. Anàlisi i valoració del resultat de les oposicions 2009.

A causa de la manca de temps el Departament aporta les dades sense poder entrar a analitzar-les.

Destaca el següent, sempre referit a secundària:
De 2.430 places ofertes, hi ha hagut 2.240 seleccionats, un 84,1% dels quals eren interins. Més concretament, un 26,5% eren interins amb estabilitat i un 57,6% sense estabilitat.

La plantilla total de docents en tots els nivells educatius és de 64.096, 8.777 dels quals són interins, la qual cosa representa un 13,7% del total, en front del 23,9% que hi havia el curs 2006/2007.

Val a dir que a secundària el nombre d'interins ha passat de 4.881 el curs passat, a 3.153 aquest curs.

3. Proposta d’oferta pública docent per a l’any 2010.

Com ja va avançar en el seu moment el Departament, la seva proposta contempla no convocar cap plaça de secundària, malgrat que s'havia acordat amb els sindicats que el 2010 s'oferirien 1.810 places d'ESO i Batxillerat, 298 d'FP, 258 de PTFP, 60 d'EOI I 50 d'Arts plàstiques I disseny. La seva proposta és convocar al 2011 les següents places: 2.800 d'ESO i Batxillerat, 250 d'FP, 220 de PTFP, i les que estaven pactades per als altres cossos per al 2010.

Tanmateix, l'acord ja preveia 2.220 places d'ESO I Batxillerat per al 2011, que sumades a les 1.810 acordades per al 2010 fan un total de 4.030 places, amb la qual cosa amb la proposta del Departament es perden 1.230 places, a més de 48 d'FP I 38 de PTFP.

L'argument que s'ofereix per tal de no convocar oposicions de primària i secundària és la problemàtica que planteja el nombre de tribunals.

2010: Primària

ALL 50
EES 300
INF 1000
PAN 400
PEF 400
PMU 340
PRI 1500
Total 3990

2011: Secundària

ESO i BAT 2800
FP 250
PTFP 220
EOI 60
Arts 50
Total 3380

La negociació d'aquesta proposta tindrà lloc en properes reunions de la mesa.

4. Anàlisi i valoració del procediment telemàtic d’adjudicació de substitucions docents a l’inici d’aquest curs.

Aquest punt s'ajorna per a la propera mesa, tot i que el director general avança que, tot I que es pot parlar de tot de cara al proper curs, els criteris per a aquest any no es canviaran. El subdirector general demana que li anticipem per escrit una llista d'aspectes a millorar en relació als nomenaments telemàtics, abans de la reunió de dimecres que ve, per tal de poder-los estudiar i donar-hi resposta.

En el torn obert de paraula, el subdirector general avança que la convocatòria de càtedres mantindrà l'oferta acordada de 1.035 places, tot i que desconeix encara la data de publicació de la convocatòria.

ASPEPC·SPS exposa també que professorat nomenat a 1/3 de jornada, que vol compactar la reducció de jornada després del permís de maternitat, està patint problemes als serveis territorials i demana que es dóni una solució satisfactòria a les persones afectades.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal