Multa a Educació per un cas de 'bullying'0

911 23/10/2009, 09:48   

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obligarà el departament d'Educació de la Generalitat a indemnitzar la família d'un menor de Puig-reig per un cas de bullying que va tenir lloc a l'institut d'aquesta població la tardor del 2004.

Telenotícies - 23/10/2009

La sentència, que resol un recurs presentat contra una sentència anterior, considera que el personal docent del centre no va afrontar correctament la situació perquè no es va atendre el menor de forma adequada en el moment en què es va constatar que rebia danys físics i psicològics de companys de classe mentre feia segon d'ESO. En aquest sentit, la sentència es fa ressò d'una "actuació insuficient" per part de l'administració educativa del centre en aquell moment, atès que "segons el testimoni majoritari del professorat que hi havia a càrrec del menor, es desprèn que l'administració tenia coneixement de les incidències amb el menor, però no les va valorar de forma adequada ni suficient en l'exercici de les seves funcions educatives".

La sentència pren com a referent uns informes mèdics referents al jove que constaten que va rebre danys físics i psicològics per part de companys del centre mentre feia segon d'ESO a l'institut de Puig-reig. L'informe que es reflecteix en la sentència és del servei de psiquiatria i psicologia del centre de salut mental infantil i juvenil de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, i segons el personal sanitari que l'elabora, es diagnostica "un trastorn adaptatiu mixt amb símptomes ansiosodepres-sius severs" del jove. A partir d'aquí, aquest mateix informe suggereix que es mantingui el noi allunyat de la situació de conflicte en qüestió, i fins i tot s'apunta la possibilitat "d'un canvi del seu entorn escolar, ja que es mostra molt temorós de tornar-se a enfrontar a la mateixa situació, la qual ha generat un important nivell de desestabilitat en el seu entorn emocional".

En aquest sentit, i segons han explicat a Regió7, els pares del jove asseguren que en el moment de conèixer els fets van sol·licitar als responsables del centre un canvi d'aula, però se'ls va denegar, així com també la possibilitat de rebre l'escolarització a casa. La família havia requerit aquesta darrera petició per carta, tal com es reflecteix en la sentència, tot i que no s'ha tingut en compte a l'hora de dictaminar la resolució perquè no ha estat objecte de reclamació en la denúncia. Els pares afegeixen que tant el director com els professors van voler treure ferro a la situació per no perjudicar la imatge del centre. Per tot plegat, el jove va deixar d'assistir a la majoria de classes i va haver de repetir curs en un altre centre. Ara, i després de conèixer la resolució de la sentència, "com a mínim, han tornat al meu fill la dignitat que li van prendre", segons apuntava ahir la seva mare.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal