Avaluació diagnòstica. Curs 2009-20100

2098 29/10/2009, 08:53       #LOE,

D'acord amb la Llei orgànica d'educació (LOE), entre el 2 i el 13 de novembre, es faran proves d'avaluació diagnòstica que permetran avaluar l'assoliment de la competència comunicativa al final del cicle mitjà d'educació primària i del segon curs de l'ESO.

Aquestes proves s'administraran a l'alumnat de cinquè d'educació primària i de 3r d'ESO. D'aquesta manera s'assegura que en el moment de fer les proves l'alumnat ha cursat íntegrament els aprenentatges previstos.

Aquest curs, l'avaluació se cenyeix a la competència comunicativa lingüística (comprensió i expressió escrita) en llengua catalana i llengua castellana, i també en llengua occitana, varietat aranesa, en el cas de l'Aran.

Les proves tenen un caràcter orientador i formatiu per als centres i informatiu per a les famílies i per al conjunt de la comunitat educativa. No tenen, per tant, cap efecte en l'expedient acadèmic individual de l'alumnat.

L'avaluació diagnòstica, conjuntament amb altres indicadors, ha de permetre al centre analitzar, valorar i reorientar, si cal, la pràctica docent dels primers cursos de cada etapa per aconseguir la formació i els aprenentatges que estableix el currículum. Aquesta nova actuació en el camp de l'avaluació educativa ha d'esdevenir una eina útil per a l'avaluació formativa dels centres.

Per tal de proporcionar als centres educatius un instrument homogeni de mesura, l'elaboració de les proves i les pautes per a l'administració i la correcció és externa. Això no obstant, l'administració, la correcció i l'anàlisi de resultats de les proves són a càrrec del professorat dels centres.

Estructura i durada de les proves, Criteris d'avaluació, Informació i documentació per als centres, Unitats responsables i Normativa a la web del Departament (Inici > Àrees d'actuació > Centres i serveis educatius > Proves d'avaluació diagnòstica)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal