Educació planteja allargar l'ensenyament obligatori fins als 18 anys0

428 30/10/2009, 08:38   

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha apuntat la possibilitat que l'ensenyament obligatori arribi fins als 18 anys, que ara s'acaba a l'edat teòrica de 16, al finalitzar el quart i últim curs de l'ESO.

Entrevistat per Ràdio Nacional, el ministre ha explicat que el sistema educatiu espanyol és "massa rígid, no és transversal", segons informa l'emissora en un comunicat. "Dins d'aquesta rigidesa és bo que analitzem l'abast del batxiller i que fins i tot esbossem la possibilitat que hi hagi un ensenyament obligatori fins als 18 anys", ha dit Gabilondo.

El batxillerat, al qual s'accedeix després d'obtenir el títol de graduat en Secundària Obligatòria, s'estructura ara en dos cursos, que es poden estudiar en quatre anys. Gabilondo ha matisat a continuació que no estava dient que això hagi de passar de forma immediata, "demà a la tarda", però ha posat l'exemple de Portugal, on és així.

Inversió fixa

Perquè aquesta idea sigui possible és necessària "més flexibilitat" i "no està exclòs" que es parli de tot això en les converses per arribar un pacte educatiu, ha assenyalat el ministre. A més, el pacte "ha d'incloure una inversió fixa, governi qui governi", ha afegit.

En relació amb l'autoritat del professorat, ha assenyalat que es tractarà i que creu que hi haurà un "punt d'unió" de les diverses visions sobre aquest assumpte. "Hi ha noves formes de ser professor que no comporten una pèrdua de l'autoritat", cosa que "també és necessària en la família, en la societat, però cap enyorança de l'autoritarisme anterior", ha precisat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal