Obligar sense alternatives0

493 03/11/2009, 08:53   

Em preocupa el globus sonda del ministre Gabilondo sobre la possible obligatorietat d"anar a l"escola fins als 18 anys, i dic anar a l"escola perquè una altra cosa molt diferent és estudiar fins als 18 anys.

La meva experiència professional amb l"obligatorietat d"anar a escola fins als 16 anys, no ha estat massa positiva ja que molts dels professors i professores que ens dediquem a aquesta franja d"edat sabem que molts dels suposats beneficis d"aquesta obligatorietat sense més, és recolzen amb un resultats estadístics alterats de manera artificial per una sèrie d"interessos o d"impossibilitats. Perquè cal saber que moltes d"aquestes estadístiques no reflecteixen realment el que els professors ens trobem en les avaluacions, sobre tot les de final de curs.

També tots el professors coneixem molts casos d"alumnes que passen anys sencers sense fer absolutament res en l"escola. I aquests també surten en les estadístiques, suposo que en el apartat escolaritzat. I per molt que sobti alguns d"ells aconsegueixen el títol de graduat escolar i per tant surten en el apartat dels titulats en secundària.

Moltes vegades la mateixa obligatorietat és la culpable de la conflictivitat d"aquests alumnes. Pensem com actuaríem cadascú de nosaltres si ens obliguessin a estar durant sis hores diàries durant anys tancats en un lloc on no entenem pràcticament res del que ens diuen i a més no ens interessa en absolut. I això sense més alternatives perquè hi ha uns que diuen que això és obligatori i punt.

Modestament crec que el que si que hauria de ser obligatori és que els joves que no vulguin estudiar hagin de treballar. Perquè malgrat que no agradi sentir-ho hi ha persones que no volen estudiar. I no vull ni imaginar el panorama que es presenta si obliguem a anar a l"escola a alumnes de 17 o 18 anys que no ho volen. Prendrem mal.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal