Maragall posposa fins després de les eleccions les mesures polèmiques de la LEC0

473 04/11/2009, 09:08       #LEC,

Maragall anuncia per al curs vinent els decrets sobre l'autonomia de centres públics i la regulació jurídica dels directors, però deixa per al 2011 la normativa d'admissió d'alumnes i d'establiment de concerts amb escoles.

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el calendari de desplegament de la llei d'educació de Catalunya (LEC) i el programa d'inversions. L'executiu català preveu aplicar a partir del curts vinent (2010-11) la regulació de l'autonomia de les escoles públiques i de la figura de la direcció dels centres. En canvi, posposa algunes de les mesures més polèmiques i d'abast econòmic, com els criteris d'admissió d'alumnes a les escoles i la regulació dels concerts econòmics amb escoles privades, fins després de les pròximes eleccions catalanes.

El govern català preveu invertir uns mil milions d'euros els pròxims quatre anys per desplegar la LEC, tot i que no serà fins d'aquí a vuit anys que haurà completat el procés. El consell executiu ha aprovat aquest dimarts el calendari d'aplicació de la LEC. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que la decisió del govern era "un compromís" amb la funció educativa, que tindrà una inversió de més de 1.500 milions fins al 2018.

El conseller Maragall ha anunciat també que la conselleria ja ha arribat a un acord amb el ministeri d'Educació sobre l'adquisició dels ordinadors amb què s'ha d'equipar els escolars catalans. Segons Maragall, el conveni amb el ministeri està "tancat i acordat", preveu arribar als 30.000 alumnes en aquest primer exercici i només està pendent d'ultimar els tràmits administratius per a l'aprovació del govern, d'aquí unes setmanes. El conseller ha destacat el "capteniment molt positiu del ministre" Ángel Gabilondo.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal