Educació i Zapatero: Halloween a l´espanyola0

791 04/11/2009, 09:39       #LOGSE,

La resposta del president del Govern espanyol a la interpel·lació de Duran i Lleida, el 28 d´octubre, sobre el pacte per l´educació estatal, en què s´ha referit als objectius amb els quals considera que tothom està d´acord, és angoixant.

«Primer, una reducció de l´abandonament escolar». Aquest només pot ser l´objectiu de la ignorància. El problema el centra ZP en el fet que les estadístiques no són favorables al Govern. Només cal dir que es recull l´abandonament que s´ha sembrat a l´ESO. En realitat el que es recull sota aquest concepte és la successió de moltes frustracions i fracassos -i angoixes- de pares, professors i alumnes.

Si l´escolarització és obligatòria fins als 16 anys, significa que el problema ha quedat tapat, perquè no es pot abandonar una cosa que és obligatòria i perquè no s´ha sabut arreglar la causa del problema que ja existia i que s´ha d´abordar sense dilació -el fracàs escolar-. S´abandona perquè es fracassa, no a l´inrevés. Ha construït un sil·logisme sense solució.

Segueix assenyalant el Sr. Zapatero com a objectius amb què tots els polítics estaran d´acord: «segon, un canvi i una millora a fons de la Formació Professional». Doblement ignorant. Recordar que el 3r i 4t d´ESO eren considerats amb la LOGSE com a Cicles Formatius de grau Inferior, i aquí es troba el segon gran problema: que s´ha volgut fer un 3r i 4t d´ESO sense l´itinerari de la FP (molt a causa de l´edat laboral i del desig d´igualitarisme mal entès, però això no serveix d´excusa, perquè la figura de l´aprenent es podria tornar a implementar dels 14 als 16 anys com un període de formació, prorrogable laboralment a partir dels 16).

«Tercer, una educació de qualitat accessible a tothom que reconegui el paper dels ensenyants»: pel que fa al prestigi del professorat i el reconeixement social? aquest tema no se soluciona amb una llei d´Educació? Cal reconduir el pacte cap a la sensatesa? però molt em sembla que molts dels polítics estan més ocupats tapant les seves vergonyes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal