Els centres cristians lamenten que el govern hagi posposat el debat sobre el concert0

462 05/11/2009, 09:17       #LEC,

El secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Enric Puig, ha criticat la decisió del govern de la Generalitat de posposar fins després de les pròximes eleccions catalanes el debat sobre el finançament de les escoles concertades perquè "manté i consagra" el cobrament de quotes a les famílies.

Enric Puig afirma que està sorprès perquè amb l'aprovació del calendari de desplegament de la LEC el govern de la Generalitat ha deixat enrere aquest tema, ja que "en el pacte nacional per l'educació, previ a la llei, s'establia com un dels primers temes la fixació d'un mòdul econòmic de la plaça escolar". Per aquest motiu, Puig considera "inexplicable" l'ajornament del debat, fins i tot a causa del calendari electoral, perquè creu que hi ha temps de fer-ho abans no acabi la legislatura.

El representant de la FECC afirma que la decisió del govern "no beneficiarà" les escoles concertades perquè "tenen economies precàries i l'esperança és que la gratuïtat prevista a la Constitució sigui una realitat". Mentrestant, adverteix, la situació "manté i consagra les aportacions dels pares" per al sosteniment de les escoles concertades, que el conseller Ernest Maragall ha qualificat de "tan voluntàries com imprescindibles".

Enric Puig ha participat aquest dimecres en una jornada sobre la LEC per a directius de centres escolars. En aquest acte, ha reivindicat el pacte nacional per a l'Educació com un "referent" quan està obert el procés de renovació de concerts educatius i també aspiren a la concertació de l'educació postobligatòria (batxillerat i cicles formatius). La Fundació Escola Cristina agrupa 409 escoles i 251.000 alumnes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal