Formadors de professors alerten de dèficits en el Màster de Secundària0

522 06/11/2009, 08:52   

Formadors de professors en les universitats i polítics han alertat avui que el Màster de Secundària ha nascut amb alguns dèficits pel que fa a la professionalització dels futurs professors.

En el marc dels Esmorzars Feedback Today i amb el títol 'L'ensenyament, assignatura pendent', el Coordinador d'EDU 21, Enric Roca, ha considerat "escandalós" el procés seguit pel Màster de Secundària fins a la seva aprovació, i ha considerat que en el seu primer any d'aplicació serà un ensenyament "molt precari".

Roca ha assegurat que el màster "ha hagut d'admetre a tots els sol·licitants: gent sense el títol homologat procedent de diferents nacionalitats". Ha explicat que aquests alumnes, per ser el primer any, no hauran d'acreditar ni al principi del curs ni al final que coneixen el castellà ni el català. "Els hem d'enviar a les escoles a fer pràctiques amb els nostres fills", ha alertat.

A més, el degà de la Facultat d'Educació de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Albert Arbós, ha afirmat que les administracions s'han retratat mantenint el Certificat d'Adaptació Pedagògica (CAP) durant "tants" anys --més de 30--, títol que ha qualificat de "desastre".

Amb això, ha estimat necessària una reforma de la formació docent i ha afirmat que actualment la formació dels mestres és "una porqueria". Ha citat que cap facultat d'Educació ensenya didàctica sobre la comprensió lectora, alguna cosa que també ha criticat la diputada de CiU Irene Rigau, qui ha lamentat que no es realitza formació sobre lectoescritura.

Rigau ha admès que troba a faltar que els professors estiguin formats "professionalment", així com va exigir que es reformin les condicions d'accés a la formació dels mestres.

Per la seva banda, el president de l'Associació de Directius d'Escoles Públiques de Catalunya (Axia), Carles Mata, ha proposat la creació d'un Institut Nacional de Lideratge per a la formació de directors.

"Hem de professionalitzar la direcció, els directors no existim ni hem existit mai", ha dit Mata, i ha afegit que els directors actuals no saben el que significa retre comptes.

Amb això, ha alertat que s'acosta una gran fornada de jubilacions en cinc o sis anys i ha advertit que els nous directors "no han d'aprendre el càrrec a base de cursets". Per aquesta raó, ha demanat la reforma de la carrera directiva.

NIVELL "MOLT MÍNIM"

Respecte al nivell competencial dels alumnes, el professor i escriptor Gregorio Luri ha alertat que els resultats de la prova de sisè de primària han constatat que les competències d'aquests alumnes són "mínims, molt mínims". Ha remarcat que el llistó de l'aprovat s'ha posat al 70%, fita que només ha superat el 55% dels estudiants examinats.

"Només el 20% ha arribat al 90% de les competències mínimes, el que per a mi és un desastre", ha dit Luri.

Ha recordat que les mitges han exclòs els resultats dels alumnes amb necessitats educatives especials (un 8,2% dels estudiants), de manera que els resultats "ja no eren una fotografia fidel de la societat".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal