Apedreguen l´institut de Tossa i tiren ous dins l´aula taller0

449 06/11/2009, 08:56   

La vigília de Tots Sants va significar per a Tossa un seguit d'actes vandàlics presumptament protagonitzats per uns adolescents que van donar carta patent a les seves malifetes escudant-se en la celebració de la festa americana de Halloween. Aquesta celebració malentesa va comportar que un grup de nois apedregués l'institut d'ensenyança secundària, a l'avinguda Catalunya, fet que va provocar diverses destrosses a l'exterior i l'interior del recinte al temps que banyaven una aula amb una pluja d'ous.

Una colla d'adolescents, entre 15 o 20 anys segons les versions, van decidir emprendre-la a cops de roc contra el centre escolar. La càmera de videovigilància que hi ha a l'entrada de l'institut va ser el primer element a patir la violència lítica. Algunes finestres tampoc van salvar-se d'un atac indiscriminat i són diversos els vidres amb esquerdes que testimonien la pedregada i la pluja d'ous. Els vàndals van aprofitar també per enfilar-se al primer pis, forçar una finestra de l'aula taller i realitzar un atac indiscriminat d'ous contra aquesta.

El regidor de Governació, Joan Antoni Hervias (CiU), explica que els fets van produir-se a les 11 de la nit de dissabte i que a hores d'ara se'n desconeixen els responsables. La policia està visualitzant les imatges enregistrades per les càmeres del centre i ha obert una investigació per trobar els culpables dels fets. Mentrestant, la direcció del centre ja ha interposat una denúncia per les destrosses.

El telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís del que s'estava produint al centre i va passar la trucada a la policia local, que no va poder enxampar els gamberros perquè estava realitzant un altre servei a la comissaria, on hi havia un home detingut.

Altres bretolades al poble

La policia va haver d'actuar durant tot el cap de setmana cridant l'atenció als nois que volien excedir-se en la celebració d'un Halloween importat on, a més, pretenien passar per alt totes les normes de convivència alterant l'ordre públic. Per exemple, divendres, durant la celebració de la castanyada, 4 nois van dedicar-se a tirar ous als assistents i un d'aquests va anar a parar al cap de l'animador.

En altres indrets del poble també s'han produït gamberrades però de menor transcendència que la del centre escolar. Així, la plaça de Sant Miquel va encetar el dia de Tots Sants amb una trencadissa de vidres d'ampolles i a la Casa de Cultura algú va dedicar-se a estampar-hi ous de la mateixa manera que va fer-se en altres cases particulars. Per això, Hervias ha manifestat que l'any vinent s'intensificarà la vigilància.

No és la primera vegada

En altres ocasions, l'insitut ja ha estat l'epicentre d'atacs vandàlics. Com bé es presta a recordar el regidor d'Ensenyament, Josep Colomer (CiU), "l'estiu de fa un parell d'anys uns nanos van destrossar el gimnàs". En aquella ocasió el jutge de menors va condemnar els pares dels acusats a pagar la reparació dels desperfects ocasionats i va establir que els incívics adolescents realitzessin un seguit de treballs en benefici de la comunitat.

Altres gamberrades al poble

La policia va haver d'actuar al llarg de tot el cap de setmana cridant l'atenció als nois que volien excedir-se en la celebració d'un Halloween importat on, a més, pretenien passar per alt totes les normes de convivència alterant l'ordre públic. Per exemple, divendres, durant la celebració de la Castanyada, 4 nois van dedicar-se a tirar ous als assitents i un d'aquests va anar a parar al cap de l'animador.

En altres indrets del poble també s'han produit gamberrades però de menor trascendència que la del centre escolar. Així, la plaça de Sant Miquel va encentar el dia de Tots Sants amb una trencadissa de vidres d'ampolles i a la Casa de Cultura algú va dedicar-se a estampar-hi ous de la mateixa manera que va fer-se en altres cases particulars. Per això, Hervias ha manifestat que el proper any s'intensificarà la vigilància


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal