Educació i Zapatero 0

745 09/11/2009, 08:47       #LOGSE,

La resposta del president del govern espanyol a la interpel·lació de Duran Lleida sobre el pacte per l'educació estatal, en què s'ha referit als objectius amb els quals considera que tothom està d'acord, és angoixant. «Primero, una reducción del abandono escolar.» Aquest només pot ser l'objectiu de la ignorància.

El problema de l'abandonament escolar rau que és un lleig per als governants. En realitat el que es recull sota aquest concepte és la successió de moltes frustracions i fracassos –i angoixes– de pares, professors i alumnes. Si l'escolarització és obligatòria fins als 16 anys, significa que el problema ha quedat tapat, perquè no es pot abandonar una cosa que és obligatòria, i perquè no s'ha sabut arreglar la causa del problema que ja existia i que s'ha d'abordar sense dilació: el fracàs escolar. S'abandona perquè es fracassa, no a l'inrevés. Ha construït un sil·logisme sense solució.

«Segundo, un cambio y una mejora a fondo de la formación profesional.» Doblement ignorant. El 3r i 4rt d'ESO eren considerats amb la LOGSE cicles formatius de grau inferior, i aquí es troba el segon gran problema: que s'ha volgut fer un 3r i 4rt d'ESO sense l'itinerari de l'FP (molt a causa de l'edat laboral i del desig d'igualitarisme mal entès, però això no serveix d'excusa, perquè la figura de l'aprenent es podria tornar a implementar dels 14 als 16 anys com a un període de formació, prorrogable laboralment a partir dels 16).

«Tercero, una educación de calidad accesible a todos que reconozca el papel de los enseñantes»: pel que fa al prestigi del professorat i el reconeixement social... aquest tema no se soluciona amb una llei d'educació... Cal reconduir el pacte cap a la sensatesa… però em sembla molt que molts dels polítics estan més ocupats tapant les seves vergonyes.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal