El ministre d'Educació no descarta el recurs contra la LEC0

624 12/11/2009, 09:10       #LEC,

El ministre espanyol d'Educació, Ángel Gabilondo, va explicar ahir als portaveus d'ICV al Congrés i al Parlament, Joan Herrera i Dolors Camats, la seva voluntat de treballar perquè els desacords sobre alguns punts de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) no derivin en un recurs d'inconstitucionalitat per part del govern espanyol davant el Constitucional, tot i que tampoc s'ha compromès a no presentar-lo. En aquests moments, els dos executius es troben en una comissió de conciliació -previ al recurs- que encara disposa de cinc mesos de marge.

La reunió, que va durar una hora, va tenir lloc al Congrés espanyol just l'endemà de la publicació d'un informe de la vicepresidència de Política Territorial de Manuel Chaves que indicava que el govern espanyol veia 'vulneracions' puntuals de les competències de l'Estat a la LEC. L'informe qüestiona que el govern català tingui competències per dissenyar de forma exclusiva el currículum escolar -i a eliminar la tercera hora de castellà- així com crear un cos docent propi.

En sortir de la reunió, Herrera va afirmar que ICV va traslladar-li la seva 'preocupació' perquè les diferències no derivin en un recurs i perquè el procés de conciliació no suposi una modificació de la LEC, una llei 'plenament constitucional'. 'Seria un error garrafal que avui el govern obrís la porta precisament a un recurs d'inconstitucionalitat', digué, com sí que ja ha fet el PP. Segons el portaveu d'ICV al Congrés, el ministeri d'Educació ha de tenir sensibilitat autonòmica i 'el que no pot ser és que ens trobem una actitud per part del Ministeri que emuli la del PP'.

Segons Herrera, Gabilondo va mostrar la seva voluntat de treballar per evitar que el conflicte derivi en un recurs del govern espanyol davant el TC, però no es va comprometre a no presentar-lo. Això sí, el ministre, afirma Herrera, mostra 'bona actitud' per resoldre el conflicte i primar la necessitat d'una 'interpretació compartida' per part dels dos governs. La de Gabilondo, ha dit Herrera, ha estat una actitud 'diferent' a la que expressa l'informe de la vicepresidència Tercera del govern espanyol.

El portaveu d'ICV també va advertir Gabilondo que no aprofiti el Pacte per a l'Educació per recentralitzar competències, un fet que ICV 'no acceptaria'. En aquest marc li va demanar que no 'cedeixi' a les 'línies vermelles' que planteja la dreta de 'no garantir el servei públic' i que 'algunes demandes compartides per la comunitat educativa no s'incorporin al pacte'.

Relacionats

El Gobierno insta a la Generalitat a retocar la LEC. La Vanguardia 09/11/2009

El Gobierno ve dos aspectos de 'dudosa constitucionalidad' en la LEC. El Mundo 08/10/2009

El Defensor del Pueblo rep al president d'ACESC i al portaveu d'ASPEPC·SPS

[vídeo] Compareixença d'ASPEPC·SPS davant del Parlament de Catalunya


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal