La nova prova de selectivitat és "incongruent"0

572 13/11/2009, 09:16   

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) ha alertat aquest dimecres que la nova prova de selectivitat que començarà a aplicar-se aquest curs planteja "problemes d'incongruència" amb la ponderació de les assignatures. La conselleria d'Innovació, Universitat i Empresa afirma que està fent gestions per trobar una solució a la distorsió que la normativa pot causar en els criteris de prioritat en l'accés a determinades carreres.

Les proves d'accés a la universitat (PAU) passen de tenir cinc vies a tres -arts, ciència i tecnologia i humanitats-, i cada carrera té fixada una única via d'accés, segons un comunicat dels estudiants. Aquesta situació permet que es donin situacions "incongruents", com el fet que per entrar en una carrera com Psicologia tinguin preferència els alumnes que procedeixen de Ciències. Els estudiants reclamen una moratòria d'un curs a la nova selectivitat "perquè els estudiants amb menys ponderació no resultin perjudicats amb el nou sistema".

Ajec ha lamentat que per accedir al grau d'Economia l'examen de Biologia a la selectivitat puntua el doble que l'assignatura d'Economia d'Empresa. El mateix succeeix amb Periodisme, grau en el qual tindran preferència d'accés els alumnes que s'examinin de Física a les PAU i no els que facin la prova de Cultura Audiovisual o Literatura Catalana o Castellana.

Estudiants de segon de Batxillerat van protestar fa poc després de conèixer que la via preferent per accedir a la carrera de Psicologia serà la de Ciències, ja que no és possible fer un canvi de modalitat de Batxillerat pocs mesos abans de les PAU.

Fonts de la Conselleria d'Educació han explicat que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ja s'ha posat en contacte amb la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa perquè sol·liciti a l'Agència Nacional d'Evaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) "solucions transitòries". Educació ha demanat en concret que se suspengui l'aplicació d'aquests criteris per als alumnes de l'itinerari de Ciències Socials de segon de Batxillerat que el pròxim curs vagin a la universitat.

Aquesta situació ha generat que nombrosos alumnes i professors d'instituts hagin enviat les seves queixes al departament català d'Universitats, de manera que aquest ja ultima una carta dirigida al ministre d'Educació, Ángel Gabilondo. "S'està intentant trobar una solució", han apuntat fonts de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, que han manifestat el seu desig que tots els alumnes "tinguin igualtat d'oportunitats".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal