El Govern veu bé que Catalunya barregi alumnes de diferents edats a les aules 0

613 17/11/2009, 08:49       #Mobilitzacions, #LOE, #LEC,

La Secretària d'Estat, Eva Almunia, ha defensat avui el decret d'Autonomia de centres que prepara la Generalitat i que possibilitarà que alumnes de diferents edats es barregin a les aules amb l'objectiu d'impartir el currículum com cada centre desitgi, opció que afectarà també la tercera hora de castellà.

La Generalitat ultima el primer decret de desplegament de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) pel qual serà possible que els centres disposin les assignatures lliurement en els cicles educatius per adaptar-se a les necessitats dels seus alumnes.

A la presentació del congrés Èxit educatiu i autonomia de centres, Almunia ha remarcat que la Llei Orgànica d'Educació (LOE) "aborda la possibilitat de flexibilitzar el sistema i d'aprofundir en l'autonomia de centre".

Ha instat la societat a "canviar el xip" entre l'escola en la qual tots són iguals i la que es projecta, enfocada a l'autonomia de cada centre a canvi de la rendició de comptes. "La Generalitat ha començat un camí molt important, que hem de començar-lo a canviar-lo tots", ha dit.

"No hi ha cap problema entre el Ministeri d'Educació i el Govern de Catalunya ni tampoc entre el Ministeri d'Educació i la Conselleria catalana", ha sentenciat Almunia en preguntar-li sobre els dubtes que el Govern planteja a Catalunya en relació amb la LEC, i concretament, sobre la tercera hora de castellà.

"Ens hem de començar a acostumar que estem en un Estat descentralitzat en què tots tenim competències, a més en matèria educativa alguna és compartida, i que hem de tenir mecanismes per harmonitzar certes qüestions que ens puguin preocupar, no és que tinguem problemes significa que obrim processos de diàleg", ha reblat.

Amb això, el conseller ha indicat la seva "voluntat de resoldre les qüestions de delimitació correcta de capacitats".

Precisament, Almunia i Maragall han presentat avui el congrés Èxit educatiu i autonomia de centres que es farà a Barcelona entre el 23 i el 25 de novembre, amb al voltant de 800 representants dels equips directius, del professorat i de les administracions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal