Nou calendari laboral per ‘millorar’ la conciliació0

1091 19/11/2009, 08:08   

Per fi s’ha aprovat el calendari escolar del curs vinent. Ja era hora. Ara bé, a mi em fa l’efecte que el Govern s’ha quedat curt, perquè les modificacions encara no s’ajusten prou al marc educatiu europeu ni a les necessitats de conciliació amb la vida laboral. La meva modesta proposta de millora per a cursos futurs es fonamenta en tres punts:

Primer. Les classes començaran a les set del matí i acabaran a les set de la tarda. Així es garanteix que els pares puguin portar i recollir els seus fills, i enfortir el vincle emocional que la intervenció d’avis i cangurs havia debilitat en les últimes dècades. En cas que els horaris laborals no encaixin, s’estudiaran serveis d’acollida gratuïts.

Segon. La setmana escolar serà de set dies, que inclou dissabtes i diumenges, és clar. El fet que hi hagi amplis segments de la població que treballen els caps de setmana així ho aconsella. La mesura permetrà que altres professionals sotmesos a una tensió laboral extrema de dilluns a divendres disfrutin d’un breu període de descans, cosa que beneficiarà la seva vida conjugal i, en conseqüència, tindran una actitud més receptiva amb els fills.

Tercer. L’any escolar començarà l’1 de gener i acabarà el 31 de desembre. L’activitat a les aules serà ininterrompuda, sense vacances prefixades. Això sí, els alumnes podran acompanyar els pares en les vacances, després d’una anàlisi de cada cas.

L’aplicació d’aquestes mesures suposarà un gran avanç per al país, que serà més just, pròsper i educat. Les futures generacions estaran molt més ben preparades. L’únic i insignificant risc és que els nostres fills no ens reconeguin com a pares. Però això és una altra història.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal