Què val una signatura que no compleix?0

1232 19/11/2009, 11:18       #Oposicions,

signatura tete
És discutible i molt difícil de determinar. Frederic-Guillem IV de Prússia, per exemple, pensava que entre el rei i el poble no havia d'haver-hi cap paper signat. És clar que mai no va incomplir cap pacte ni cap acord signat. Ho tenia fàcil, sa majestat prussiana. Si hom no signa, hom no incompleix. Perquè ja se sap, SCRIPTA MANENT, VERBA VOLANT

A mesura que els ideals democràtics van anar avançant, va créixer la sospita que si alguna personalitat majestàtica no volia signar una constitució, una llei o un acord sindical, era perquè, tal vegada, no tenia la intenció de complir. I no volia passar per la vergonya d'estampar la seva signatura i que després li retreguessin que no era de fiar. Qüestió d'honor, segurament. Però el nostre problema, ara i aquí, és ben diferent: què passa si algú signa un compromís i després no compleix?

El Conseller Maragall -sense anar més lluny- un personatge prou nostrat, ens pot servir d'exemple. En el document de més amunt hi podeu veure la seva signatura. I la data, 25 de juny de 2007. Hi ha testimonis que poden acreditar que va signar ell personalment, de manera que hem de descartar la hipòtesi de cap trucatge o falsificació.

I què signava l'Honorable Conseller? Un acord amb els sindicats en el qual anunciava, entre d'altres coses, la convocatòria d'oposicions de 1810 places de secundària, 556 de Formació Professional (298+258), 60 d'EOI i 50 d'Arts Plàstiques i Disseny, per a l'any 2010. Ara resulta que es fa enrere i el Departament ens diu -com el Barça en altres temps-, que aquest any tampoc.

Val a dir que ja se'ns va posar la mosca al nas quan vam trobar a faltar prop de 1200 places de secundària incloses a l'acord signat, que s'havien volatilitzat com si fossin deliqüescents. Se'ns va dir que hi havia un altre acord “anterior” -no signat per ASPEPC·SPS- i que aquestes 1200 places, que s'estaven ofertant en aquells mateixos moments -juny del 2007- segons aquest acord “anterior”, computaven també per al del 2007. Doble comptabilitat? Fins aquí, i malgrat la diferent lectura que fem nosaltres de l'acord del 2007, podríem parlar de l'entranyable entremaliadura d'un Conseller hàbil i murri que hauria torejat uns passerellets com nosaltres, acabats d'arribar a la mesa sectorial. Discutible, com la pregunta que encapçalava el text, però versemblant al capdavall.

Però ara resulta que no quadren ni els números que sortien segons la pròpia Conselleria. El 2010 no hi haurà oposicions de Secundària. El Departement s'empara en dificultats econòmiques -la crisi, ja se sap, per a segons què- i en unes novedoses i abstruses inconveniències tècniques que impedeixen convocar alhora oposicions de Primària i de Secundària. Com si no s'hagués fet mai abans.

L'acord el va signar el Conseller Maragall amb els quatre sindicats de la mesa sectorial. Entre ells ASPEPC·SPS. No sabem què en pensaran la resta davant d'aquesta presa de pèl. Avui no han dit res. Nosaltres sí: sortim de l'acord que vam signar el 2007, per incompliment de l'Administració, i no tornarem a signar res amb el Sr. Maragall. No val la pena si després no compleix. Tornem a la pregunta inicial: què val una signatura que no compleix? Per a nosaltres, no res.

signatura tete
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal