Fracàs escolar, realitat oblidada 0

461 24/11/2009, 08:49       #LEC,

L'equip Maragall està promovent gran quantitat d'innovacions amb la nova LEC. La veritat és que de feina se'n fa molta, però ¿serà efectiva? Des de l'aula, som molts els docents que profetitzem una LEC molt menys esplendorosa del que els teòrics del departament auguren.

Llibres digitals amb necessitats tecnològiques, i atesa la crisi actual, massa cares; directors amb grans quotes de poder i amb un conseqüent alt risc de favoritismes; i docents colpits sota un màster de dos anys que faran endarrerir la seva necessitada i futura oferta; tot plegat, no podrà resoldre les causes reals de l'actual fracàs escolar a secundària, causes que es poden resumir en tres fets: el previ fracàs escolar a primària: vegi's l'últim informe de la Fundació Bofill; la pèrdua de la cultura de l'esforç d'ençà de la reforma educativa de fa uns 15 anys; i per últim, el creixent i alarmant perfil de pares absents en l'educació dels seus fills.

Dels tres fets anteriors, xacres denunciades per milers de docents, la LEC no en parla ni una sola ratlla en tot el gruix de fulls que ocupa. El més greu ha estat que la consciència real que es va començar a viure fa dos anys sobre les patologies educatives anteriors, i encara existents, ha desaparegut darrere l'aparador de la LEC.

Tinc la impressió, i així sigui sols una impressió, que se'ns vol fer creure que aquesta llei esdevindrà el Messies esperat d'una nova generació d'estudiants sota l'excel·lència tan repetida pel nostre conseller i economista Ernest Maragall. Desitjo, tanmateix, que la LEC no equivalgui al que succeïa a la novel·la de George Orwell 1984. Allí el govern feia creure al poble en mentides.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal