Discrepàncies entre pares0

543 25/11/2009, 10:15   

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures ha criticat avui el nou calendari escolar proposat pel conseller Ernest Maragall.

El nou calendari preveu un avanç del curs, una setmana de vacances al febrer i el 7 de gener com a dia lectiu. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Secundària (Fapaes) han donat suport a la reforma.

En declaracions a Europa Press, el president de Fapel, Antoni Arasanz, ha afirmat que es tracta d'un canvi "atrevit" que ha estat rebut amb "sorpresa i dificultat" per l'associació.

Segons Arasanz, avançar el calendari escolar "està bé, però no era vital", ja que durant molts anys l'escola ha començat a meitat de mes. En canvi, que els alumnes tinguin una setmana de vacances al febrer suposa un problema per a la conciliació amb l'horari laboral dels pares. "La pregunta és què farem amb els nens aquesta setmana", ha resumit Arasanz.

De la mateixa manera, Arasanz ha afirmat que suprimir el dia 7 de gener com a dia festiu suposa "acabar amb una tradició".

Fapac i Fapaes, en canvi, consideren la reforma com un "canvi positiu", ja que "racionalitza el calendari escolar" i "reparteix els dies festius" en un model més europeu.

En declaracions a Europa Press, els presidents de les dues associacions, Pere Farriol (Fapaes) i Walter García (Fapac), han expressat la seva por que les administracions no organitzin activitats d'oci en els centres per a aquesta setmana.

RECLAMEN A L'ADMINISTRACIÓ ORGANITZAR ACTIVITATS

"Demanem que l'Administració posi mesures i ofereixi les activitats necessàries", ha afirmat García. De fet, la proposta de calendari assenyala que aquesta setmana només obriran els centres que tinguin activitats promogudes per les associacions de pares.

Les dues associacions han celebrat que el dia 7 de gener passi a ser lectiu i que se suprimeixi la jornada intensiva en les dues últimes setmanes de curs el mes de juny. Han considerat que aquestes són mesures positives que fan que el calendari escolar sigui "més racional".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal