Les escoles obriran a les vacances de febrer si les famílies organitzen activitats0

606 25/11/2009, 10:18   

El nou calendari escolar preveu que les escoles catalanes no obrin durant la setmana de vacances de febrer, a menys que les associacions de pares i mares (ampes) organitzin activitats per als nens, en aquest cas podran utilitzar les instal·lacions escolars.

Mesa Sectorial de 23 de novembre. El Departament vol que el professorat estigui al Centre fins el 7 de juliol

Així ho ha decidit el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ahir a la nit va llançar una proposta definitiva del nou calendari escolar al Consell Escolar de Catalunya per a la seva posterior aprovació, malgrat el dictamen no vinculant que aquest realitzi.

Així, la Conselleria d'Educació obrirà una línia d'ajuts per ajudar a pagar aquestes activitats amb les famílies, que s'activaran només a sol·licitud de les ampes, com actualment passa amb les dues setmanes de vacances de setembre i l'última de juny, i una garantia de total gratuïtat per a les famílies socialment desfavorides.

Les escoles obriran sense professors - només amb algun membre de l'equip directiu - i les activitats es faran a proposta dels pares. Educació compta amb una partida d'ajuts que any rere any no s'ha esgotat en no demanar ajudes totes les ampes. Dels 1,3 milions d'euros convocats per al curs 2009 es van adjudicar 862.845 euros en concepte d'ajuts a ampes i ajuntaments. El departament defensa que el nombre de convocatòries serà el mateix, ja que fins ara es subvencionaven tres setmanes de casals - l'última de juny i les dues primeres de setembre -, i ara seran l'última de juny, la primera d' setembre i la de febrer.

A més, el departament espera que el sector privat de l'oci dinamitzi la situació, així com que el sector turístic faci ofertes atractives d'oci familiar per a aquests dies. També confia que les patronals possibilitin la conciliació familiar al febrer.

A petició de les famílies, el nou calendari estableix com a dia lectiu el 7 de gener, la jornada posterior a Reis, tradicionalment entesa perquè els nens juguin amb els regals.

La proposta elimina totalment la jornada intensiva de juny per la Primària, deixant una escletxa legal només per a "excepcions". De la mateixa manera, elimina la possibilitat de jornada intensiva l'últim dia del primer trimestre i del tercer - Nadal i Sant Joan -.

Amb això, els professors de la pública hauran de treballar com a mínim fins al 7 de juliol - una setmana més de l'habitual - per compensar l'avanç de curs una setmana al febrer. Com a contrapartida, els mestres lliuraran la setmana de febrer.

Els professors treballen fins el 7 de juliol

El nou curs començarà per als professors la primera setmana de juliol i els que canviïn de centre docent per al concurs de trasllats, que són nombrosos, hauran de fer-ho llavors per començar a planificar. Per això, Educació modificarà l'ordre de calendari escolar d'aquest any per tal que els docents ja treballin aquesta setmana més el juliol aquest any.

En aquest sentit, la planificació del curs 2010-2012 exigirà que s’avancin tots els processos habituals, com la preinscripció escolar - que ho farà en un mes i mig aproximadament - i la convocatòria d'oposicions - que serà al desembre en lloc de març -.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal