Les associacions de pares demanen que les escoles no tanquin durant les vacances del febrer 0

543 26/11/2009, 08:47   

La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va reclamar ahir a la Generalitat que assumeixi la responsabilitat directa de l'organització d'activitats per als alumnes en la setmana de vacances que el calendari escolar del curs vinent marcarà per al mes de febrer. En declaracions a Efe, el president de la Fapac, Walter García, va expressar la seva «preocupació» pel fet que no existeixi una oferta garantida d'activitats per a aquest nou període de vacances, que es posarà en marxa el curs vinent i que es farà l'última setmana de febrer o la primera de març, en funció del que decideixin els consells escolars territorials.

La Generalitat deixa en mans d'ajuntaments i associacions de pares i mares la responsabilitat d'organitzar o no aquestes activitats. Malgrat que valora positivament «la racionalització» del calendari escolar amb l'avançament de l'inici del curs, García va assegurar que les escoles haurien de mantenir al febrer les seves portes obertes per garantir l'atenció dels escolars ja que «no totes les AMPA (Associacions de Mares i Pares d'Alumnes) i ajuntaments estan en disposició de fer-se càrrec de l'organització d'activitats».

El Departament d'Educació ha decidit mantenir les subvencions actuals per a les escoles en les quals les associacions de pares i mares organitzen activitats a finals de juny i a principis de setembre. Segons fonts d'aquesta conselleria, la previsió és convocar ajudes per a les AMPA i els ajuntaments per un import d'1.350.000 euros, una mica inferior al 1.375.000 euros que es va oferir el 2009. Les mateixes fonts van explicar que la quantitat de què es disposava no es va esgotar perquè no va haver-hi prou sol·licituds per a la subvenció d'activitats.

D'altra banda, la reforma del calendari escolar ha estat rebuda amb crítiques pels principals sindicats de docents, que consideren que s'ha decidit sense comptar amb el consens de la comunitat educativa. Sí que s'hi ha mostrat d'acord l'Associació Escolar Catalana (AEC), que representa més de 80 escoles concertades de Catalunya.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal