Caòtica política educativa0

507 30/11/2009, 09:42       #Mobilitzacions,

El curs passat ens van «sorprendre» amb l'aprovació d'una llei d'educació que té la totalitat de la comunitat educativa en contra pel perill de privatització que aquesta llei promou, i la pèrdua de qualitat educativa que suposa.

Enguany el curs ha començat de la pitjor manera possible: més de 1.000 professors han perdut la feina gràcies a la «racionalització de plantilles», eufemisme prou conegut quan es tracta d'acomiadar personal. Els «esforços» del departament se centren en l'adquisició d'alguns ordinadors, mesures cosmètiques, però sense clara utilitat. Mentrestant s'incrementa el nombre d'alumnes per aula, per la manca de professors. És això la racionalització?

Ara, al conseller se li ha acudit canviar l'horari lectiu i imposar una setmana de vacances al febrer. Per què? A qui ha consultat per prendre aquesta decisió? Les AMPA ja han demanat que els centres romanguin oberts, car els pares no tenen vacances. Però si l'alumnat ha de seguir anant al centre, quin sentit té fer vacances? Els directius del departament treballen còmodament als seus despatxos amb aire condicionat i calefacció. Per què no proven de passar uns dies als instituts als mesos de maig, juny i setembre? No hi ha aire condicionat, la calor i l'olor són insuportables i treballar es fa difícil. Per això hi ha més vacances a l'estiu, per adequar-se als factors climatològics. Tampoc no es basa en res pensar que el trencament del ritme de classes al segon trimestre sigui positiu. El més preocupant, però, és l'esdevenidor, car l'actual conseller està obsessionat per la gestió privada. La qualitat d'un servei públic decau quan cau en mans d'interessos privats, això ho sabem. És trist veure que el tripartit, que era una esperança per a molts professors, acabi fent que gairebé tots demanem a crits un canvi polític.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal