Les vacances dels mestres0

817 02/12/2009, 08:44   

El conseller Maragall demana, com ja sap tothom, que durant aquesta setmana de vacances que els nostres plançons tindran al més de febrer (la setmana blanca) fem “augmentar el turisme familiar d’esquí”.

Em sembla una gran idea això de dur les criatures a esquiar durant la setmana blanca. D’aquesta manera, el problema de la minoria (què ha de fer tota la família durant les vacances?) desapareix. El problema de la majoria (qui es cuida de les criatures durant les seves vacances, mentre els pares treballem?) continua existint. Però avui volem parlar del de la minoria. Del problema angoixant dels pares que es poden organitzar una setmana de vacances al febrer, però que no saben què fer amb els nens: si dur-los al Zoo, a l’Aquari a la Molina o a Marina d’Or.

I és per això que demano als nostres governants que preparin, amb la més gran celeritat, un informe sobre el canvi climàtic. La setmana blanca tindrà lloc al més de febrer. Però, qui ens pot garantir que al febrer hi haurà neu? L’Eloi Cordomí, l’home del temps d’en Cuní (i perdó per la rima), parlava ahir d’un mes de novembre “lamentable” pel que fa a les precipitacions. Podria passar que el proper mes de febrer no n’hi hagués, de neu? I en aquest cas, quin hauria de ser el comportament dels pares catalans afectes a la conselleria d’Ensenyament? Impossible retardar les vacances per fer-les coincidir amb les nevades. No és el que vol el conseller.

Millor proposar solucions alternatives, doncs. Per exemple, fer com l’atleta Patrick Vallençant, que s’entrenava esquiant sobre pedres.

Una altra solució és fer la setmana blanca no a Catalunya, sinó en qualsevol indret amb neu més perpètua. Per exemple els Alps. Però aleshores caldrà més d’una setmana, i sempre hi haurà aquell que dirà allò que la culpa és dels mestres, que fan massa vacances.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal